Ferenc pápa IMASZÁNDÉKA 2021 szeptemberi elmélkedésÖkológiailag fenntartható életmódért

Napi Ima14 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
31
Ferenc pápa IMASZÁNDÉKA 2021 szeptemberi elmélkedés Ökológiailag fenntartható életmódért

Mi nehezíti meg az életedet? Minden nap döntéseket hozunk arról, hogyan használjuk fel az időnket, energiánkat és erőforrásainkat. Ha Jézus egyszerű ácsként élt életére tekintünk, tudjuk, hogy a bonyolultság nem az, amit Isten kíván tőlünk. Szívünk mélyén tudjuk, hogy Isten egyszerű, felszabadító kapcsolatra hív minket a teremtett dolgokkal, de ennek megélése perspektívaváltást igényel.

Gondoljunk csak a gazdag ifjúra (Lk 18:18-23), aki vágyik arra, hogy Istent kövesse, és megkérdezi Jézust, hogyan tehetné ezt meg. Amikor az ifjú megtudja, hogy minden vagyonától meg kell válnia, szomorúan távozik. Ezzel szemben Assisi Szent Ferenc, aki maga is gazdag fiatalember volt, radikális megtérésen ment keresztül, és mérhetetlen örömmel és szabadsággal vált meg vagyonától. Ez az egyszerű életre való áttérés új perspektívát igényel. Ahogy G. K. Chesterton megjegyzi: "[Ferenc] olyan másként tekintett a világra, mint a többi ember, mintha abból a sötét lyukból jött volna ki a kezén járva." (Assisi Szent Ferenc 70)

Örülök a mai fiataloknak, akiket arra hívtak meg, hogy másképp lássanak. Sokan megkérdőjelezik, hogyan viszonyulunk a teremtéshez. Szabadságot keresnek a fogyasztás szokásaitól, és olyan áldozatokat hoznak, amelyek megnyitják őket "a föld és a szegények kiáltása" (LS, 49) előtt.  Ők példázzák Ferenc pápa leírását a keresztény életről, amelyet "a mértékletesség és a kevésből való boldogság képessége jellemez. Ez visszatérés ahhoz az egyszerűséghez, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megálljunk és értékeljük a kis dolgokat, hogy hálásak legyünk az élet adta lehetőségekért, hogy lelkileg elszakadjunk attól, amit birtokolunk, és ne engedjünk a szomorúságnak amiatt, ami hiányzik." (LS, 222.) Kérjük a kegyelmet, hogy másképp lássunk!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."