Ferenc pápa IMASZÁNDÉKA2018 május

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
01

Evangelizációs: a laikusok missziójáért, hogy a laikus hívők kreativitásukat latba vetve, napjaink kihívásainak szolgálatában, eleget tegyenek sajátos küldetésüknek.

Ima

Úr Jézus 
A tanítványokra bíztad a missziót, hogy az evangéliumot hirdessék az egész világon. 
Az Egyház, sokféleképpen teljesíti ezt a küldetést papok, hívők és laikusok révén. 
Ebben a hónapban imádkozom minden laikusért, hogy lelkesedéssel és kreativitással vigyék el az egyház jelenlétét családjaik és munkatársaik számára. Különös módon kérem azokat a laikusokat, akik felelősségteljes pozícióval rendelkeznek, hogy intézményeik jövőjét az Ö akaratának megfelelően irányítsák. 
Mi Atyánk ...

Gyakorlati útmutató

  • Beszéljétek meg, hogy a laikusok küldetése a keresztény közösségben inkább egy belső szolgálatnak minősül-e, vagy ha a világon való jelenlétük révén keresztelkedett tagokként teljesítik küldetésüket.
  • Hogyan tervezik a közösségi menetrendeket, találkozókat és kezdeményezéseket? Szükséges-e a laikusoknak, hogy túl sok személyes és családi idejüket használják a lelkipásztori tevékenységekhez? Milyen egyensúlyt lehet tenni?
  • Támogasson egy gyülekezetet a gondolkodás és megosztás a közösségben elkötelezettebb laikusokkal arról a tapasztalatairól, hogy lehet átülteti az evangéliumot a mindennapi környezetükbe.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."