Ferenc pápa Fedezzük fel istengyermeki felelősségünket!Pápai üzenet a teremtésvédelem napjára

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
02
Ferenc pápa Fedezzük fel istengyermeki felelősségünket! Pápai üzenet a teremtésvédelem napjára

Isten jó világot teremtett

Ferenc pápa üzenete Isten szemével tekint a világra, aki mindent jónak teremtett. A bűn azonban tragikus pecsétet tett a világra és így az ember válasza Isten adományára a bűn, az önérdekbe zárkózás, a kapzsiság és a kizsákmányolás. A helyzet az utóbbi évtizedekben romlott drasztikusan, ami a környezetszennyezés, a fosszilis tüzelőanyag megmaradó használata, a föld kizsákmányolása, az őserdők kiirtása révén aggasztó mértékben megemelte a föld átlaghőmérsékletét.

A bűn következménye

A jéghegyek olvadása, a vízgyűjtő medencék elhanyagolása, a műanyaghulladék növekedése mind ennek a jele. Itt az idő tehát, hogy újra felfedezzük istengyermekségünk felelősségét, hogy bűnbánatot tartsunk és megtérjünk a gyökereinkhez, mert Isten kedves teremtényei vagyunk. Az üzenet emlékeztet arra, hogy az Assisi Szent Ferenc tranzitusáig tartó imaidőszak ökumenikus jellegű, hiszen együtt tartjuk az ortodox testvéreinkkel, akik ezt harminc éve kezdeményezték.       

A teremtett világ Isten „első könyve”

A pápai üzenet emlékeztet, hogy a ferences Szent Bonaventúra tanítása nyomán nekünk is úgy kell tekintenünk a teremtett világra, mint Isten „első könyvére”, amelyben minden teremtett dolog „Isten szavaként” szólal meg, mint napjaink „közösségi hálója”. Döntéseink nyomán válasszuk az egyszerűbb és a környezetet mind jobban tisztelő életet. Tekintsünk a mai fiatalokra, akik tőlünk öröklik meg a földet.    

Közös felelősségünk a fellépés

Az üzenet szerint imádságaink és felhívásaink az ügyben érzékenyebbé tehetik a politikai felelősöket, a kormányokat, hiszen Mózes szavai nyomán nekünk is az „életet kell választanunk az eljövendő nemzedékek számára”. Az ENSZ következő közgyűlése fontos lehetőséget rejt a közös ház megóvása érdekében, amint az októberi püspöki szinódus is Amazónián keresztül a teremtett világ védelmét célozza.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."