Ferenc Pápa Az erőszakmentesség kultúrájáért2023. április

Napi Ima43 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
30
Ferenc Pápa Az erőszakmentesség kultúrájáért 2023. április

Imádkozzunk az erőszakmentesség kultúrájának elterjedéséért, hogy az államok és a polgárok egyre kevesebbszer nyúljanak a fegyveres megoldáshoz!

Az Imaszándékról:
Döntsünk mindannyian az erőszakmentesség határozott támogatása mellett. Ahogy Ferenc pápa mondja: „Erőszak nélkül élni, beszélni és cselekedni nem azt jelenti, hogy feladjuk, hogy elveszítünk valamit vagy lemondunk bármiről is, hanem azt, hogy mindenre törekszünk”. Idén van a 60. évfordulója Szent XXIII. János Pacem in Terris enciklikájának, és Ferenc pápa ismét előtérbe helyezi ennek az enciklikának az üzenetét, arra emlékeztetve minket, hogy „Bármilyen háború, bármilyen fegyveres összecsapás mindig mindenki vereségével végződik”. A Pope's Worldwide Prayer Network által készített áprilisi videó végén ezt a kérést fogalmazza meg: „Tegyük az erőszakmentességet cselekedeteink vezérfonalává, mind a mindennapi életben, mind a nemzetközi kapcsolatok során”.


A Szentatya szavai a videóban:
Erőszak nélkül élni, beszélni és cselekedni nem azt jelenti, hogy feladjuk, hogy elveszítünk valamit vagy lemondunk bármiről is, hanem azt, hogy mindenre törekszünk
Ahogy Szent XXIII. János mondta 60 évvel ezelőtt Pacem in Terris enciklikájában, a háború őrültség. Teljesen ésszerűtlen. Bármilyen háború, fegyveres összecsapás mindig mindenki vereségével végződik.
Fejlesszük ki a béke kultúráját.
Emlékezzünk arra, hogy még önvédelem esetén is a béke a végső cél, és hogy tartós béke csak fegyverek nélkül létezhet.
Tegyük az erőszakmentességet cselekvéseink vezérfonalává, mind a mindennapi életben, mind a nemzetközi kapcsolatok során. Imádkozzunk az erőszakmentesség kultúrájának elterjedéséért, hogy az államok és a polgárok egyre kevesebbszer nyúljanak a fegyveres megoldáshoz!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."