Ferenc Pápa Az egyházi mozgalmakért és csoportokért2023. május

Napi Ima36 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
02
Ferenc Pápa Az egyházi mozgalmakért és csoportokért 2023. május

Imádkozzunk, hogy az egyházi mozgalmak és csoportok minden nap újra felfedezzék evangelizációs küldetésüket, és saját karizmáikat a világ szükségleteinek szolgálatába állítsák!

Az Imaszándékról:
Az élő Egyház mozgásban lévő Egyház. Az egyházi mozgalmak pedig, ahogy Ferenc pápa a Pápa Világméretű Imahálózata által ebben a hónapban készített videóban mondja, „ajándékot jelentenek, kincsek az Egyház számára”.

Ahogyan kétezer évvel ezelőtt Pünkösdkor az apostolok megkapták azt az ajándékot, hogy különböző nyelveken hirdessék a feltámadást, úgy ma az egyházi mozgalmak és csoportok is „különböző nyelveken beszélnek” – magyarázza a pápa. És kreativitásuk révén „minden egyes napon újra felfedezik karizmájukban az evangélium vonzerejének és újszerűségének megmutatására szolgáló új utakat”.

Az Egyháznak szüksége van rájuk, teszi hozzá Ferenc pápa, és arra buzdítja őket, hogy „működjenek a püspökök és a plébániák szolgálatában, és kerüljék el azt a kísértést, hogy önmagukba zárkózzanak”. Imádkozik azért, hogy „fedezzék fel naponta újra a küldetésüket, az evangelizáló küldetést”, és „állítsák saját karizmáikat a világ szükségleteinek szolgálatába”.


A Szentatya szavai a videóban:
„Az egyházi mozgalmak ajándékot jelentenek, kincsek az Egyház számára! Azok vagytok!

Ezek a mozgalmak megújítják az Egyházat a párbeszédre való képességük által, evangelizáló küldetésének szolgálatára. Karizmájuk révén minden nap újra felfedezik az evangélium vonzerejének és újszerűségének megmutatására szolgáló új utakat. Hogyan teszik ezt? Különböző nyelveken beszélve különbözőnek tűnnek, de ezeket a különbségeket a kreativitásuk hozza létre. De mindig értik és megértetik magukat.

Működjenek a püspökök és a plébániák szolgálatában, hogy elkerüljék a kísértést, hogy bezárkózzanak önmagukba, aminek ugye megvan a veszélye?

Legyünk mindig mozgásban, reagáljunk a Szentlélek indítására a kihívásokra, a mai világ változásaira.

Maradjunk az Egyházzal összhangban, hiszen az összhang a Szentlélek ajándéka.

Imádkozzunk, hogy az egyházi mozgalmak és csoportok minden nap újra felfedezzék evangelizációs küldetésüket, és saját karizmáikat a világ szükségleteinek szolgálatába állítsák! Szolgálat...”

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."