Egyetemes könyörgések (Mt 6,1-6. 16-18)Hamvazószerda

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
02

Hamvazószerda

 

(Mt 6,1-6. 16-18)

 

Bevezető

A mai nappal új időszak kezdődik az egyházi évben: a nagyböjt. Hamvazószerdával befejeződik a farsang még akkor is, ha a diszkó tovább hangoskodik. A nagyböjt magunkba szállást, több imádságot, böjtöt és egyéb önmegtagadást sürget. Ennek jeléül az Egyház hamut hint fejünkre, és arra figyelmeztet, hogy testi életünk múlandó, a lelkünkkel törődjünk. Nem valami látványos önmegtagadásra kell magunkat elhatározni, hanem vallási életünk hiányos részeit kell kijavítani. Nagyböjtben úgy éljünk, hogy környezetünk észrevegye rajtunk keresztény voltunkat. Előretekintő lélekkel tartsuk meg a lelkiismeretvizsgálatot, amikor most bűnbánatot tartunk...

 

Hívek könyörgése

A lelki megújulás vágyától vezérelve könyörögjünk Teremtőnkhöz, akit a bűn megbánt, de a bűnbánat kiengesztel!

1.   Urunk, segíts hozzá mindnyájunkat ebben a nagyböjti időben az őszinte gyónáshoz.

2.   Adj erőt és bátorságot az önmegtagadásokhoz, hogy elégtételként ajánlhassuk fel azokat a múlt bűneiért.

3.   Add meg mindnyájunknak, hogy buzgó imádságos életünk és jótékonyságunk által elősegítsük egyházközségünk megújulását.

4.   Könyörülj a tisztítótűzben szenvedő lelkeken, akiken mi is segíteni akarunk az értük felajánlott böjtjeinkkel és jótetteinkkel.

Mindenható Istenünk! Bűneink megaláznak bennünket, de kegyelmed ereje felemel. Add, hogy kegyelmedben gyarapodva készüljünk a húsvéti örömre, Krisztus a mi Urunk által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."