Egyetemes könyörgések (Mt 6,1-6. 16-18)Hamvazószerda

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
17

Bevezető

Egyházunkban a mai nappal kezdődik a nagyböjt. Ez egy bűnbánati időszak, amely előkészít bennünket legnagyobb vallási ünnepünkre, a húsvétra. Az Egyház hamuval jelöl meg bennünket. Ezzel figyelmeztet arra, hogy testi életünk múlandó. A lelkünk az, amely örök életre kapott meghívást. Ebben az időszakban a lelkünket kell jobban szépíteni, erősíteni megszokott vallási életünk felülvizsgálatával és testi önmegtagadásokkal. Olyan ez az időszak lelkünk számára, mint az időszakos szerviz az autó számára. Istenben bízó lélekkel és felelősséggel indulunk el ma a bűnbánat útján.

Hívek könyörgése

Testvéreim! Forduljunk kéréseinkkel az Úr Jézushoz, aki példájával is mutatja nekünk a helyes életutat!

1. Imádkozzunk azokért, akik a nagyböjti időben az újrakezdés nagy lehetőségét látják, és bátran felülvizsgálják eddigi életüket.

2. Imádkozzunk azokért, akik feltűnően szükséget szenvednek, és mindenképpen rászorulnak mások segítségére.

3. Imádkozzunk azokért, akik magányosan, mindenkitől elhagyatva élnek, és imádságunkra szorulnak.

4. Imádkozzunk azokért, akiknek mindenük megvan, és mégis elégedetlenek az életükkel.

5. Imádkozzunk önmagunkért, hogy életünk végső órája bűnbánatban találjon bennünket.

Urunk, Jézus Krisztus! Köszönjük, hogy mutatod nekünk az örök életre vezető utat. Add, hogy mindig szívesen és bátran járjuk, és bízzunk segítségedben, most és mindörökké. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."