Egyetemes könyörgések (Mt 5,1-12a)Évközi 4. vasárnap

Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
27

Bevezető

Hitünk szempontjából nagyon fontos, hogy mindig halljuk, figyeljük Isten szavát. Fontos, hogy ismerjük az ószövetségben adott kinyilatkoztatást és az Úr Jézus által közölt tanítást. Ma, az évközi 4. vasárnapon is azért jöttünk Isten oltára elé, hogy hallhassuk Isten szavát, és válaszoljunk rá hittel, reménnyel és szeretettel. Isten szava erőt ad, és ahhoz segít, hogy békében, egyetértésben élhessünk egymással. Az Úr Jézus mindenkit fel tud emelni arra a boldogságra, amely az ő sajátja, de ehhez figyelni kell szavára, és tanítása szerint kell élni. Ennek tudatában mondjuk: Gyónom...

Hívek könyörgése

Testvéreim! Imádkozzunk mennyei Atyánkhoz, hogy a nyolc boldogságról szóló tanítást megértsük és meg is valósítsuk!

1. Urunk! Segítsd Egyházadat, hogy mindenhol eredményesen hirdesse a hegyi beszéd tanítását.

2. Bátorítsd híveidet, hogy mindenkor a hegyi beszéd szellemében éljenek, cselekedjenek.

3. Urunk! Ajándékozz a világnak olyan férfiakat és nőket, akik az emberi méltóságot nagyra értékelik, és bátran védelmezik.

4. Halottaink életét tedd teljessé a veled való közösségben.

Mennyei Atyánk! Szent Fiad által örökérvényű igazságok fényével világítod meg életünk útját. Mindezért tied legyen a hála és a dicsőség, Krisztus a mi Urunk által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."