Egyetemes könyörgések  (Mt 3,1-12)Advent 2. vasárnapja

Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
03

Advent 2. vasárnapja

 (Mt 3,1-12)

 

Bevezető

Az eucharisztia ünnepe ma és minden vasárnap a legkülönbözőbb embereket gyűjti össze Isten dicséretére. Mi nem azért jövünk össze, mert minden dologban azonos a véleményünk, hanem abban vagyunk egyek, hogy az Úr Jézus halálát és feltámadását közösen kell megünnepelnünk. Erősebb bennünk az, ami összeköt, mint ami szétválaszt. Mindennél erősebb Isten szava, amely Isten szeretetét és hűségét ragyogtatja felénk. Mindennél többet ér az a szentségi kegyelem, amelyet az oltárról kapunk lelkünk erősítésére. Hogy nyitott legyen a szívünk és szabad utat engedjünk a köztünk megjelenő Istennek, kezdjük bűnbánattal, az irgalom hívásával: Gyónom...

 

Hívek könyörgése

Testvéreim! Számunkra Jézus Krisztus által került emberi közelségbe az Isten országa, és általa ismerhetjük meg, érhetjük el végső célunkat. Ezért fordulunk hozzá kéréseinkkel!

1.   Imádkozzunk az evangélium hirdetőiért. Add, Urunk, hogy püspökeink és papjaink korszerűen és hitelelesen hirdessék Isten üzenetét.

2.   Imádkozzunk azokért a férfiakért és nőkért, akik az ország vagy városunk irányítását vállalták. Segítsd őket, hogy döntéseiket felelősség hassa át, és azokkal előmozdítsák a rájuk bízottak javát.

3.   Imádkozzunk azokért, akik a társadalom peremére szorultak. Urunk, élessz bennük reményt, és tapasztalják meg, hogy szolgálatuk értékes a legegyszerűbb munka végzése által is.

4.   Imádkozzunk egyházközségünkért. Add Urunk, hogy igazán vonzó közösség legyen azok számára, akik a helyes életutat keresik.

Istenünk! Te úgy akarod, hogy életünk sikerüljön, és szolgálatodban örömet találjunk. Ehhez segítségünkre küldted Szent Fiadat, Jézus Krisztust, akiért dicsőítünk és hálát adunk neked, most és mindörökké. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."