Egyetemes könyörgések (Mt 28,8-15)Húsvéthétfő

Napi Ima12 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
18

Húsvéthétfő

 

(Mt 28,8-15)

 

Bevezető

Húsvét másnapján az emmauszi tanítványokhoz szegődünk, és az ő történetük alapján akarunk közelebb jutni a feltámadás titkához. Nekik akkor nyílt meg a szemük, amikor az Úr Jézus a Szentírást magyarázta nekik, és megáldotta a kenyeret. Addig csak testi szemükkel tájékozódtak az idegen felől, most azonban lelki szemük nyílt meg. A testi szem ereje nekünk sem elég a mélyebb dolgok meglátásához. Szemünk például nem látja az evangéliumos könyv betűi mögött a bennük rejlő igazságokat, mint ahogy nem veszi észre az ostyában rejtőző Jézust sem. Pedig a feltámadt Jézus éppen olyan valóságosan jelen van a Szentírás örök igazságaiban, mint ahogyan élő valósággal jelenik meg kenyér színében is. Ilyen értelemben ünnepeljük az Úr Jézus feltámadását az év minden vasárnapján, és ma is.

 

Hívek könyörgése

Testvéreim! Imádkozzunk Megváltónkhoz, aki bölcs tanításával és szentségeivel vezet bennünket az örök életre!

1.   Urunk, akit az emmauszi tanítványok az írás magyarázatáról kezdtek felismerni, ösztönözz minket is a Szentírás mélyebb megismerésére.

2.   Urunk, akit tanítványaid a kenyértörésről ismertek meg, legyél tieidnek üdvössége az Oltáriszentségben.

3.   Aki halálod és feltámadásod által győzelmet arattál a pokol felett, add, hogy mi is győzelmet arassunk a kísértések elleni harcban a bűn felett.

4.   Add Urunk, hogy a földi életből eltávozott testvéreink részesüljenek feltámadásod dicsőségében.

Urunk Jézus Krisztus! Add, hogy a húsvét örömét és békéjét megoszthassuk másokkal is. Te pedig, aki élet és halál ura vagy, légy áldott most és mindörökké. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."