Egyetemes könyörgések (Mt 24,37-44)Advent 1. vasárnapja

Napi Ima10 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
26

Advent 1. vasárnapja

(Mt 24,37-44)

 

Bevezető

Közülünk senki sem kezdi el szívesen ugyanazt elölről. Isten népe advent első vasárnapján mégis új egyházi évet kezd el. Miért teszi ezt? Miért ismételjük ugyanazt többször is? Egyrészt azért, mert változnak az idők, és mi is változunk bennük. Változnak életkörülményeink, változik egészségünk, gondolkodásunk. Valahogy mások vagyunk, mint egy évvel ezelőtt. Változó életünket hozzá kell igazítanunk a változatlan örök igazságokhoz. Másrészt azért, mert minden évben van egy korosztály, amely nemcsak elölről kezdi iskolai tanulmányait, hanem először találkozik hitünk ünnepeivel, a nagy hittitkokkal is. Végül pedig azért, mert minden újrakezdés új lehetőségeket kínál az üdvösség útján, és voltaképpen egész keresztény életünk nem más, mint folytonos újrakezdés. Amikor ma az idők Urát köszöntjük itt, azzal kezdjük, hogy irgalmát kérjük bűneinkre. Gyónom...

 

Hívek könyörgése

Imádkozzunk Urunkhoz Istenünkhöz, aki az idők Ura és a világ jövője!

1.   Imádkozzunk Egyházunkért, amelynek az a hivatása, hogy az üdvösségre vezető utat megmutassa, és elénk tárja mindazt, ami az idők végén mindnyájunkra vár.

2.   Imádkozzunk azokért a népekért, akik most harcban állnak egymással, hogy a háborúskodás megszüntetésével békében éljenek egymással.

3.   Imádkozzunk azokért az emberekért, akik félelemben élnek, mert bizonytalannak látják a jövőt. Add nekik Urunk, kegyelmedet, hogy meg tudják oldani gondjaikat.

4.   Imádkozzunk megholt testvéreinkért, akiknek földi élete ma ért véget. Légy irgalmas bírájuk, amikor trónod elé kerülnek.

Istenünk! Te mindig melletünk vagy életünk útján, és soha nem hagysz magunkra bennünket. Az üdvösség felé vezető úton dicsérünk téged és hálát adunk neked, a mi Urunk Jézus Krisztus által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."