Egyetemes könyörgések (Mt 14,22-33)Évközi 19. vasárnap

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
09

Bevezető

Leikünknek féltve őrzött kincse a hitünk. Hiszünk Istenben, hiszünk Jézus Krisztusban, akit az Atya küldött hozzánk. Ennek a hitnek mindig erősödnie, növekednie kell, mert hitünket sok támadás, sok kísértés éri. Azonban az Úr Jézus mindig a közelünkben van, különösen veszély idején. A süllyedő Péter felé is azonnal kinyújtja kezét, amint a mai evangéliumban hallani fogjuk. Felénk először a kereszteléskor nyújtotta kezét, és a mai szentmisében is kinyújtja karját, amikor tanít bennünket a Szentírás szavaival, és erősít az Oltáriszentséggel. Fogadjuk készséggel közeledését, tartsunk bűnbánatot.

Hívek könyörgése

Testvéreim! Istenbe vetett hitünk alapján forduljunk bizalommal mennyei Atyánkhoz!

1. Égi Atyánk! Gyermeki bizalommal könyörgünk Egyházadért, hogy általa az emberek megtapasztalhassák jóságodat és szeretetedet.

2. Erősítsd hitünket, hogy a sikertelenségek és a ránk nehezedő gondok meg ne ingassák gondviselésedbe vetett bizalmunkat.

3. Állj a haldoklók mellé irgalmaddal, hogy utolsó órájukban is érezzék szereteted közelségét.

4. Segítsd Urunk a hatalom birtokosait, hogy soha ne szűnjenek meg a tartós békét keresni népeik javára.

Jóságos Istenünk! Te úgy gondoskodsz rólunk, mint jó szülő a gyermekéről. Ezért magasztaljuk jóságodat ma és mindörökké. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."