Egyetemes könyörgések (Mt 13,1-23)Évközi 15. vasárnap

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
12

Bevezető

Vallásunk nem ideológia, hanem életforma. Maga az Úr Jézus is a hétköznapi életből vett példákkal hozta közel az emberek lelkéhez Isten üzenetét. Ilyen a magvetőről szóló példabeszéd is, amelyet a mai evangéliumban fogunk hallani. Az Úr Jézus azt a feladatot bízta az Egyházra, hogy állandóan hirdesse az Isten országáról szóló tanítást. Ennek a megvalósítása nem könnyű feladat, mert állandóan beleütközik az emberek érdektelenségébe, könnyelműségébe és anyagiasságába. De ezen akadályok ellenére is megvalósul Isten akarata. Ugyanis mindig voltak és vannak olyan hallgatói Isten igéjének, akiknek lelkében százszoros termést hoz az elvetett mag. Készítsük most elő lelkünket a jó mag befogadására azzal, hogy megvizsgálva magunkat, megbánjuk bűneinket.

Hívek könyörgése

Testvéreim! Terjesszük kéréseinket bizalommal mennyei Atyánk elé!

1. Könyörgünk szeretteinkért, akikért aggódunk, és akikről gondoskodunk. Kérünk Urunk, hogy óvd és áldd meg őket.

2. Könyörgünk azokért, akik felelős tisztet töltenek be a politikában, a sportban, a televíziónál vagy az üzleti életben. Kérünk Urunk, hogy részesítsd áldásodban őket.

3. Könyörgünk azokért, akik úton vannak, vagy most töltik szabadságukat. Kérünk Urunk, hogy áldd meg és óvd meg őket.

4. Könyörgünk azokért, akik Isten igéjét hallgatják. Add Urunk, hogy a jó mag százszoros termést teremjen a lelkükben.

Mennyei Atyánk! Add, hogy mindig érezzük közelségedet, és beléd vetett hitünk mindig megmaradjon. Segíts bennünket, hogy egykor megtaláljuk nálad örök otthonunkat elhunyt szeretteinkkel együtt, Krisztus a mi Urunk által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."