Egyetemes könyörgések (Mk 4,35-41)Évközi 12. vasárnap

Napi Ima13 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
19

Bevezető

A természet szeszélyéből olykor ijesztő viharokat élünk át. A mai evangélium is egy tengeri viharról számol be, amely az apostolokat ejtette kétségbe. A váratlan vihar az egyik kisvárosban nagy tányér alakú antennákat tépett le a háztetőkről, és össze is törte azokat. Ahogyan a természetben, úgy lelki életünkben is támadnak viharok. Ilyen lehet a szerelmi bánat, a gazdasági gond, az elhunyt szeretteink fölött érzett gyász, vagy valami ezekhez hasonló. Ezek a viharok néha az Isten felé mutató antennáinkat is megrongálják. Ilyenkor csalódottnak, gyökértelennek érezzük magunkat. Sérült antennáinkat azonban meg tudjuk javítani, mert az Úr Jézushoz fordulunk, és az ő erejével a ránk törő viharban is talpon tudunk maradni, bizalmunkat vissza tudjuk nyerni. Legyen a mai szentmisénk is ilyen találkozás, amely bizalmunkat, lelkünket megerősíti.

 

Hívek könyörgése

Testvéreim! Az Úr Jézus nem hagy bennünket magunkra az élet viharos időszakaiban sem. Imádkozzunk hozzá bizalommal!

1.   Erősítsd Urunk azokat, akik a mai idők viharában gyengéknek érzik magukat, és a félelem nyomja lelküket.

2.   Áraszd gazdagon bátorító kegyelmedet szentatyánkra, N. pápánkra, hogy az Egyház hajóját az Úr Jézus erejével biztosan kormányozza.

3.   Add, hogy az élet viharai, az élet megpróbáltatásai mindenkor hozzád vezessenek minket.

4.   Adj lelki erőt azoknak, akik az üldözéstől, kínzástól és háborútól szenvednek, hogy el ne veszítsék irántad való bizalmukat.

Urunk, Istenünk! Te tudod, hogy az élet sokszor próbára teszi hitünket. De mindig meg tudsz nyugtatni bennünket, ha hozzád fordulunk. Ezért dicsérünk téged, hálát adunk neked most és mindörökké. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."