Egyetemes könyörgések (Mk 13,33-37)Advent 1. vasárnapja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
29

Bevezető

Advent első vasárnapja az új egyházi év kezdete. Adventben arra az időre emlékezünk, amikor az emberek a Megváltót várták. De nemcsak emlékezünk, hanem készülünk is a kereszténység nagy ünnepére, az Úr Jézus születésnapjára. Már meggyújtottuk az adventi koszorú első gyertyáját, és amint a napok rövidülésével egyre több lesz a sötétség a természetben, úgy gyarapszik a fény templomunkban a következő vasárnapokon. A megáldott koszorú, égő gyertyáival, Krisztus fényének növekedését jelképezi, és karácsony napján ragyog majd fel a maga teljességében. A kegyelem fényénél vizsgáljuk meg most lelkünket, és bánjuk meg bűneinket...

Hívek könyörgése

Testvéreim! Adventben éberen várjuk Urunk és Megváltónk eljövetelét. Rá bízva magunkat, terjesszük elé kéréseinket!

1. Urunk, Istenünk! Küldd el a szeretet fényét a világba, hogy minden ember megismerje a hozzád vezető utat.

2. Ragyogtasd rá a béke fényét a háborútól sújtott országokra, hogy lakóik megszabaduljanak az értelmetlen szenvedésektől.

3. Világosítsd meg mindazok elméjét, akik még tévelyegnek a tévedések ösvényein, de őszintén keresik az igazság útját.

4. Fogadd be az örök fényesség országába megholt testvéreinket, akik a földön szeretetben éltek.

Urunk, Istenünk! Világosítson meg bennünket kegyelmed fénye életünk minden napján, Szent Fiad, Jézus Krisztus által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."