Egyetemes könyörgések (Mk 10,17-27)Évközi 28. vasárnap

Napi Ima18 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
09

Bevezető

Az autósok gyakran találkoznak utuk során a stoptáblával. Ilyen megállásra kötelez bennünket a vasárnap, amikor a munka folyamatát leállítjuk, és megállunk. A vasárnap Isten ajándéka számunkra, amikor egyrészt pihenünk, másrészt tájékozódunk. A médiákból egész héten annyi információ árad ránk, hogy szükségünk van fix pontra, Isten szavára, amire odafigyelve mérleget tudunk készíteni, és el tudjuk választani a tiszta búzát a konkolytól, a színaranyat a csillogó utánzatoktól. Amikor szentmisénkben Isten imádására összpontosítunk, őrá figyelünk, ugyanakkor Isten ránk figyel, felénk fordul útmutató tanításával, örök igazságaival. Törekedjünk ma is mindazt megfigyelni, lelkünkbe fogadni, amit nekünk szánt.

 

Hívek könyörgése

Testvéreim! Kérjünk mennyei Atyánktól tanulékony lelket, hogy a bölcsesség erejével felismerjük az élet igaz értékeit!

1.   Urunk, adj bölcsességet az embereknek, hogy helyesen értékeljék és használják a földi javakat.

2.   Kegyelmed tudatosítsa bennünk, hogy parancsaid az emberek javát szolgálják, az emberek üdvösségét segítik elő.

3.   Imádkozzunk, hogy a jó módban élő keresztény testvéreink mindenkor szívesen és tehetségüknek megfelelő arányban segítsék a szükséget szenvedőket.

4.   Segítsd a szülőket annak felismerésében, hogy nemcsak anyagiakban kell áldozatot válllalni gyermekeikért, hanem időt is kell rájuk szentelni.

5.   Add Urunk, hogy az ítélet napján nyugodtan adhassunk számot földi javaink használatáról.

Urunk, Istenünk! Köszönetet mondunk adományaidért, mindennapi kenyerünkért. Különösképpen hálát adunk igéidért, amelyeket egész életünkön keresztül juttatsz nekünk a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."