Egyetemes könyörgések (Mk 1,40-45)Évközi 6. vasárnap

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
13

Bevezető

Isten imádására gyűltünk össze. Szívünk ösztönzésére hallgatva jöttünk Isten oltára elé, hogy ezt a legszebb emberi kötelességünket teljesítsük. Ez a belső ösztönzés nem más, mint az Úr Jézus hívása, aki mindig életközelben akar velünk maradni. Meghívásának semmilyen feltétele nincsen. Ő akkor is hív, ha bűnök nehezednek ránk, akkor is, ha családi gondok nyomnak, mert az élet árnyékos oldaláról a kegyelem és a lelki öröm fényeire akar elvezetni bennünket. E gondolat jegyében tartsunk most bűnbánatot...

Hívek könyörgése

Testvéreim! Az Úr Jézus a legkiválóbb orvos, aki egyaránt gyógyítja testünket és lelkünket. Forduljunk ezért hozzá nagy bizalommal!

1. Mennyei Atyánk! Könyörgünk azokért, akik vállalták az evangélium hirdetésének szolgálatát. Bátorítsd őket az igehirdetésben!

2. Könyörgünk azokért, akik olyan közösséget keresnek, amely befogadja őket. Vezesd eredményre szándékukat!

3. Könyörgünk azokért, akik nem tudják megfogni a feléjük nyújtott baráti jobbot. Támassz bennük reményt és bátorságot embertársaik iránt.

4. Könyörgünk azokért, akik ezekben a napokban örömmel ajándékoznak meg másokat.

Add, hogy ne fogyjon el szívükből az ajándékozó szeretet. Urunk Jézus Krisztus! Köszönjük, hogy tanításoddal vezetsz és szentségeiddel erősítesz minket. Szálljon feléd hálánk és dicséretünk, most és mindörökké. Amen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."