Egyetemes könyörgések (Mk 1,29-39)Évközi 5. vasárnap

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
06

Bevezető

Életünkben újra meg újra rá vagyunk utalva másokra. Egyszer jobban, máskor kevésbé. De minden emberi segítség mellet is marad bennünk valami hiányérzet. Érezzük, hogy csupán emberi erőkkel nem tudjuk megoldani életünk problémáit. Az emberi erőfeszítések mellett szükségünk van Isten őrző, segítő, oltalmazó kezére. Ezt a kezet nyújtja Ő felénk Szent Fia, Jézus Krisztus által. Ezt a felénk nyújtott kezet kell nekünk a mai vasárnapon is megragadnunk, hogy felemeljen, erősítsen minket. Bűnbánattal kezdjük...

Hívek könyörgése

Testvéreim! Imádkozzunk bizalommal az Úr Jézushoz, aki az ördögtől megszállottakat kiszabadította, és a betegeket meggyógyította!

1. Urunk! Könyörgünk a lelkipásztorokért és segítőtársaikért. Add, hogy szolgálatuk gyógyítsa és felemelje az embereket.

2. Könyörgünk az állam és a társadalom felelős vezetőiért. Add, hogy döntéseikben és tetteikben tartsák tiszteletben az emberek jogait.

3. Könyörgünk Urunk a betegekért, a fogyatékosokért, depressziós felebarátainkért. Add, hogy érezzék meg közelségedet, szeretetedet és azt, hogy bízhatnak benned.

4. Könyörgünk az orvosokért és a betegápolókért. Add, hogy megőrizzék türelmüket, erejüket, amikor az embereket gyógyítják, egészségüket védik.

5. Könyörgünk megholt szeretteinkért. Add hogy reményük beteljesüljön, bejussanak örök országodba, és boldogok lehessenek szentjeid között.

Jóságos Istenünk! A Te ajándékod az, hogy életünk útjain Szent Fiad kezét nyújtod felénk, és így biztosan haladhatunk örök célunk felé. Köszönjük, hogy mindig közel vagy hozzánk, Krisztus, a mi Urunk által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."