Egyetemes könyörgések (Mk 1,14-20)Évközi 3. vasárnap

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
23

Bevezető

Ismét elmúlt egy hét. Van akinek gyorsan, van akinek lassabban. Ismét együtt vagyunk az oltár körül, hogy Istent dicsérjük, neki hálát adjunk, és tanításából erőt merítsünk. Hétköznapjaink során, amikor autóval megyünk valahová, gyakran megállít bennünket egy tábla, amelyről megtudjuk, hogy nem jó irányba haladunk. Ilyenkor az egyetlen értelmes magatartás az, hogy megállunk, megnézzük a térképet és visszafordulunk, így állít meg bennünket a vasárnap is, egy napra, de legalább egy órára, hogy a másik valóság felé forduljunk. Ez a másik térkép, amely ilyenkor elénk terül: az Úr Jézus tanítása. Ez is arra hív fel bennünket, hogy megforduljunk, megtérjünk. A mai evangéliumban az Úr Jézus így fogalmaz: „Közel van az Isten országa. Térjetek meg és higgyetek.” Ha mai szentmisénken sikerül egy jó fordulatot tennünk, magunk látjuk hasznát.

Hívek könyörgése

Testvéreim! Az Úr Jézus nemcsak jó irányt mutat az evangéliummal életutunkon, hanem kegyelmével segít is bennünket az út megtételére. Kérjük őt bizalommal!

1. Könyörgünk Urunk, Egyházadért, hogy az idők jeleit felismerve az örömhírt olyan nyelven hirdesse, amelyet az emberek megértenek.

2. Könyörögjünk azokért, akik az élet értelmét keresik: add Urunk, hogy az evangélium örömhírét hozzájuk intézett felhívásnak tekintsék.

3. Könyörgünk a pályaválasztás előtt álló fiatalokért, add meg nekik Urunk annak felismerését, hogy a papi és szerzetesi hivatások számukra is Istentől felkínált lehetőségek.

4. Könyörögjünk a nyilvános bűnösökért, segítsd őket Urunk, hogy tudatára ébredjenek gonoszságuknak, és megtalálják az utat a megtéréshez.

Irgalmas és jóságos Istenünk! Te vagy az élet és az üdvösség forrása. Tudjuk, hogy Te jobban örülsz egy megtérő bűnösnek, mint kilencvenkilenc igaznak. Minden megtérésünkkel örömödre akarunk lenni, Krisztus, a mi Urunk által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."