Egyetemes könyörgések (Lk 6,39-45)Évközi 8. vasárnap

Napi Ima14 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
26

Évközi 8. vasárnap

 

(Lk 6,39-45)

 

Bevezető

A szív bőségéből szól a száj. Ezt így fogalmazza meg az Úr Jézus a mai evangéliumban: „Ami a szíveden, az van a szádon.” Vagyis: szavai és tettei mutatják meg az ember belső értékeit. Ezért szoktuk olykor mondani: Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Gyümölcseiről ismerjük meg a fát. Őszintén be kell vallanunk, hogy lelkünk nem mindig terem jó gyümölcsöt Isten országa számára. Nem lehet rejtegetni hibáinkat, bűneinket, főleg a családon belül. De nem is helyes. Inkább valljuk meg azokat Isten előtt, és kérjük bocsánatát. Kezdjük mai szentmisénket is bűnbánattal.

 

Hívek könyörgése

Testvéreim! Forduljunk bizalommal az Úr Jézushoz, aki jól ismer bennünket!

1.   Imádkozzunk a köztünk élő felebarátainkért, akiket sokféle gond gyötör, akik megoldatlan problémákkal küszködnek, és valami bánat nyomja szívüket.

2.   Imádkozzunk azokért, akik nehéz körülmények között is bátran fáradoznak az evangélium terjesztésén.

3.   Könyörögjünk azokért, akik nyilvánosan kiállnak felebarátjukért, amikor azok hallgatásra vannak kényszerítve.

4.   Add, hogy egyházközségünk olyan hely legyen, ahol a jócselekedetek gyümölcsei bőven teremnek.

5.   Imádkozzunk halottainkért, hogy életük jótetteiért megkapják méltó jutalmukat.

Urunk, Istenünk, kezedbe helyezzük gondolatainkat, cselekedeteinket és egész életünket. Bízunk abban, hogy mindent javunkra fordítasz, Krisztus a mi Urunk által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."