Egyetemes könyörgések (Lk 4,1-13)Nagyböjt 1. vasárnapja

Napi Ima16 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
05

Nagyböjt 1. vasárnapja

 

(Lk 4,1-13)

 

Bevezető

Nagyböjt első vasárnapján annak adunk hangsúlyt, hogy kegyelmi időszakban vagyunk, amikor következetesebben kell küzdenünk a kísértések ellen. A mai evangéliumban az Úr Jézus megkísértéséről fogunk hallani. Ő példát ad nekünk arra, hogyan kell viselkednünk a kísértés órájában. Romlott emberi természetünk következménye az, hogy újból és újból jelentkeznek a kísértések bennünk és körülöttünk. Viszont keresztény mivoltunk követelménye, hogy újból és újból felvegyük a harcot a kísértések ellen. Ha vállaljuk, ezzel magunk számára bizonyítjuk, hogy Isten útján járunk. Erre gondolva tartsunk lelkiismeretvizsgálatot, és bánjuk meg bűneinket.

 

Hívek könyörgése

Az Úr Jézus ismeri emberi természetünket, és emberi életünk kísértéseit is. Ezért fordulunk hozzá bizalommal minden gondunkban!

1.   Imádkozzunk azokért, akik különös módon kísértést szenvednek a gazdagok és a hatalmasok részéről. Adj nekik Urunk erős hitet, hogy hűségesek maradjanak hozzád.

2.   Imádkozzunk azokért a fiatalokért, akik most készülnek első gyónásukra és első áldozásukra. Ismerjék fel, hogy vallási életüknek fontos eseményéhez értek.

3.   Imádkozzunk azokért, akik szeretnének részt venni a szentmisén, de betegségük akadályozza őket. Ébredjenek tudatára annak, hogy értékes a szenvedésük, ha azt felajánlják bűneikért.

4.   Imádkozzunk a jó halál kegyelméért, hogy utolsó óránk Isten kegyelmében találjon minket.

Jóságos Istenünk! Köszönjük, hogy Szent Fiad által megajándékoztál minket a bűnbocsánat szentségével, amellyel visszaszerezhetjük a megszentelő kegyelmet. Hálánkat azzal akarjuk kifejezni, hogy a nagyböjtben felkeressük a gyóntatószéket, és így újból tiszta lelkű gyermekeid lehetünk, Krisztus a mi Urunk által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."