Egyetemes könyörgések (Lk 3,1-6)Advent 2. vasárnapja

Napi Ima11 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
04

Bevezető

Ma az adventi koszorún a második gyertyát gyújtottuk meg. Ez jelzi az ünnep közeledését, másrészt pedig sürgeti az adventi program megvalósítását, amelyet Keresztelő Szent János így fogalmaz meg: „Készítsétek elő az Úr útját.” Távolítsuk el az útból gonoszságaink hatalmas szikláit, építsük meg a bűnbánat hídjait mulasztásaink szakadékai fölé. Készítsünk sima ösvényt önmegtagadásainkkal. Ebben a lelki felkészülésben segíthet minket annak tudata, hogy velünk együtt sok keresztény ember halad az Isten felé vezető úton, akikkel közös reményt hordozunk lelkünkben. Nem vagyok tehát magányos gyalogos, hanem Istenben bízó emberek közösségében haladok. Segít azoknak a jó példája, akik átérzik a felelősséget önmagukért és másokért, akik megértették, hogy Isten minden embert részesíteni akar a megváltás örömében, minden embert szívére akar ölelni. Istennek ez a magasztos terve általunk is közelebb kerülhet a megvalósuláshoz, ha vállaljuk az adventi programot. Készítsük hát az Úr útját.

 

Hívek könyörgése

Testvéreim! Isten nem könyörtelen bíránk, hanem irgalmas Atyánk, akinek érző szíve van hozzánk, esendő emberekhez. Tárjuk eléje bizalommal kéréseinket!

1.   Urunk, tágítsd nagyra Egyházunk szívét, hogy benne és működése által az emberek megérezzék irántunk való szeretetedet.

2.   Sokasítsd meg világunkban azokat az embereket, akiknek szívügye a béke megőrzése és az igazságosság védelme.

3.   Add, hogy ezekben az adventi napokban egyre jobban felismerjük karácsony lényegét, és a csillogó külsőségek ne vezessenek bennünket hamis útra.

4.   Elhunyt testvéreinket engedd be országod ragyogó fényébe.

Urunk, segíts nekünk megépíteni azt a hidat, amely a bűnök fölé emelkedik, és amelyen át biztosan eljutunk hozzád, Szent Fiad, Jézus Krisztus által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."