Egyetemes könyörgések (Lk 19,28-40)Virágvasárnap

Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
09

Virágvasárnap

 

(Lk 19,28-40)

 

Bevezető

Ma örömmel csatlakozunk Jeruzsálem népéhez, amely pálmaágakkal és hozsannával üdvözli az Úr Jézust, aki ünnepélyesen vonul végig a főváros utcáin. Ebben az ünneplésben kifejezésre jut a népnek az a meggyőződése, hogy Krisztus a megjövendölt Messiás, aki csodáival és magasztos tanításával igazolta magát. Hároméves nyilvános működése hozta meg itt a gyümölcsét. Mai virágvasárnapunkat viszont Krisztus Egyházának kétezer éves múltja előzi meg. Számunkra már hosszú évszázadok történelme bizonyítja, hogy az Úr Jézus megváltói működése áldást hozott az egész emberiségnek. Bennünk már erős az a meggyőződés, hogy érdemes hozsannázni, örvendezve követni azt a Jézust, aki biztos célt ad életünknek, és helyes utat mutat nekünk. E gondolatok jegyében ünnepeljünk ma közösen, örömmel.

 

Hívek könyörgése

Testvéreim! Az Úr Jézust Királyként és Messiásként ünnepelte Jeruzsálemben a tömeg. Mi is ünnepi örömmel járuljunk eléje kéréseinkkel!

1.   Urunk, aki felmentél Jeruzsálembe, hogy vállald a szenvedést, és így eljuss a feltámadás dicsőségébe, kérünk vezesd Egyházadat az örök húsvétra.

2.   Tekints irgalmasan azokra, akik a mi bűneink miatt tértek le a helyes útról. Kérünk, segíts rajtuk, hogy mindnyájunkon győzzön az igazságosság és a szeretet.

3.   Megváltónk! Engedd, hogy a bűnbánattal szorosabban kapcsolódjunk szenvedésedhez, és így eljussunk a feltámadás dicsőségére.

4.   Vezesd országodba azokat, akik benned hisznek, téged követnek és tőled remélnek segítséget.

Urunk, Jézusunk! Segíts mindnyájunkat, hogy kínszenvedésed tanítását megértsük, és egykor társaid lehessünk a feltámadásban, és Atyád házában együtt örvendhessünk angyalaiddal, mindörökkön örökké. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."