Egyetemes könyörgések (Lk 16,1-13)Évközi 25. vasárnap

Napi Ima9 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
17

Évközi 25. vasárnap

 

(Lk 16,1-13)

 

Bevezető

A mai evangélium a hűtlen intéző személyében arra figyelmeztet bennünket, hogy a földi javakat felelősséggel, okossággal kell használni, mert csak így segítenek az örök üdvösségre. Amikor az Úr Jézus megdicséri a hűtlen gondnokot, nem az igazságtalan cselekedetét dicséri meg, hanem az okosságát, amelyet anyagi javára használt. Az evangélium mértéke szerint okos az, aki gondol a számadás napjára, és felkészül rá. El kell majd számolni a földi gazdagsággal, amely sok esetben jogtalan, mert senkinek sincs jogában birtokolni a fölösleget, amikor mellette nyomorognak az emberek. Vizsgáljuk meg magunkat, hogyan viszonyulunk az anyagi javakhoz.

 

Hívek könyörgése

Urunk, Istenünk! Te minden embernek a javát és üdvösségét akarod. Ezért bizalommal kérünk!

1.   Mindennapi kenyerünket add meg ma nekünk és mindazoknak, akik háborúk, forradalmak áldozatai lettek.

2.   Éleszd bennünk a felelősséget, és a segítőkészséget a nyomorgó és beteg embertársaink iránt.

3.   Ne engedd, hogy a nagy vagyon, a sok pénz vagy bármi földi érték elválasszon tőled.

4.   Öltöztesd lelki fegyverbe minden hívedet, hogy ellenállhasson az ördög cselvetéseinek.

5.   Add meg a föld termését és őrizd meg a természeti csapásoktól, hogy meglegyen a mindennapi kenyerünk.

Mindenható Istenünk, égnek és földnek hatalmas Ura! Vedd oltalmadba az egész világot, és add megértenünk, hogy „egész világ nem a mi birtokunk, és amennyit a szív felfoghat magába, magunkénak csak annyit mondhatunk.” Add, hogy veled legyen tele a szívünk most és mindörökké. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."