Egyetemes könyörgések (Lk 13,1-9)Nagyböjt 3. vasárnapja

Napi Ima12 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
19

Nagyböjt 3. vasárnapja

 

(Lk 13,1-9)

 

Bevezető

Nagyböjtben megváltásunk nagy eseményének megünneplésére, húsvétra készülünk. Bűnnel nem lehet ünnepelni, csak karikatúrát csinálni. Ezért sürgeti Egyházunk a megtérést, a lélektisztulást. A mai evangéliumban is erről fogunk hallani. A megtérés azt jelenti, hogy valahol változtatni kell az életünkön. Kis Szent Teréz azt mondja: „Olyannak kell lennünk, mint a gumilabdának, amelyet földhöz vágunk, de nem marad ott, hanem felugrik.” Ha bűnre hajló természetünk belevág a bűn sarába, nem kell ott maradnom, felkelhetek, újra kezdhetek. Ennek az újrakezdésnek az ideje a nagyböjt. Vizsgáljuk meg magunkat, hogyan kezdjük el.

 

Hívek könyörgése

Imádkozzunk Ábrahám, Izsák és Jákob Istenéhez, a mi hosszan tűrő, de igazságos Istenünkhöz, hogy hallgassa meg kéréseinket!

1.   Vezesd Urunk Egyházadat Szentlelkeddel, hogy a bűnbánat által mindig tudjon megújulni, és a tradícióktól bátran megszabadulni, ha az szükséges.

2.   Segítsd azokat, akik a népek vezetésében felelősséget hordoznak, hogy figyeljenek a gyengékre, a szükséget szenvedőkre.

3.   Tedd fogékonnyá lelkünket a nagyböjti szentbeszédek gondolatai iránt, hogy hatásukra megteremjük a bűnbánat méltó gyümölcsét.

4.   Vezesd magadhoz azokat is, akik már évek óta elmulasztották a húsvéti szentgyónást és szentáldozást.

Köszönjük Istenünk, hogy időt engedsz a megtérésre, és kegyelmi segítséget nyújtasz az érdemszerző élethez. Add, hogy egyre közelebb jussunk hozzád, a mi Urunk Jézus Krisztus által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."