Egyetemes könyörgések (Lk 12,32-48)Évközi 19. vasárnap

Napi Ima10 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
06

Évközi 19. vasárnap

 

(Lk 12,32-48)

 

Bevezető

Beharangszóval és az orgona hangjával kezdődik szentmisénk, amelyre otthonról idejében elindulunk, mert nem akarunk elkésni. Hiszen maga az Úr Jézus jön közénk, hogy tanításával és Szent Testével erősítsen bennünket. Ő vár bennünket, és ez a vele való találkozás szorosan hozzátartozik a vasárnapunkhoz. Lesz azonban olyan találkozásunk az Úr Jézussal, amely váratlanul szembesít vele, és ez a halál órájában lesz. A halálunk órája bizonytalan. Hallhattunk már ilyen panaszt: Búcsút se vehettem tőle, hiszen beteg se volt. A mai evangélium állandó éberségre hívja fel figyelmünket: „Vigyázzatok és ébren legyetek, mert nem tudjátok sem a napot, sem az órát.” Ma készüljünk fel arra, hogy esetleg már holnap szembesülhetünk teremtő és gondviselő Istenünkkel, mint végső bíránkkal.

 

Hívek könyörgése

Testvéreim! Nekünk oda kell figyelnünk a világ gondjaira, de elsősorban saját lelkünkre, hogy állandóan készen álljunk a számadásra. Imádkozzunk a Mindenhatóhoz, aki egyszer mindnyájunk bírája lesz!

1.   Adj Urunk mindnyájunknak helyes lelkiismeretet, amely őrködik gondolataink és cselekedeteink felett, és irányt szab a feléd vezető úton.

2.   Tedd Egyházadat az emberi nem egységének éltető jelévé, és az üdvösség hatásos munkálójává minden nép számára.

3.   Könyörögjünk azokért, akik a szekták befolyására mindennap félelemben élnek. Adj nekik tisztánlátást, hogy helyesen tudjanak dönteni üdvösségük munkálásában.

4.   Tekints jóságosán mindazokra, akik bizalommal kérik imáinkat. Kérünk, hogy töltsd el őket minden testi és lelki áldással.

Istenünk! Kérünk, hogy cselekedeteinket előzd meg sugallatoddal, és kísérd segítségeddel, hogy minden munkánkat veled kezdjük és veled fejezzük be, mert emberszerető Atyánk vagy, most és mindörökké. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."