Egyetemes könyörgések (Jn 8,1-11)Nagyböjt 5. vasárnapja

Napi Ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
02

Nagyböjt 5. vasárnapja

 

(Jn 8,1-11)

 

Bevezető

Ennek a böjti vasárnapnak az lehetne a mottója: Ne ítélj, hogy ne ítéltessél! Az evangéliumból arról értesülünk, hogy egy házasságtörő asszonyt hoznak az Úr Jézus elé, hogy ő ítélje el a bűnét. Azt a bűnt, amelyért a mózesi törvény szerint megkövezés járt. A törvénytudók arra voltak kíváncsiak, hogy az Úr Jézus azonosul-e az ószövetség erkölcsi rendjével? Ő nyíltan megmondja a véleményét: elsősorban nem elítélni kell a bűnöst, hanem alkalmat kell neki adni a jóvátételre, lehetőséget biztosítani a javulásra. Az Úr Jézus ezt az elvet hirdeti. Ebből az következik, hogy kövessük példáját és tanítását. Ne az elítélésre fektessünk súlyt, hanem a megjavításra, megnevelésre. Vizsgáljuk meg magunkat, hová húz a szívünk, miben kell változnunk?

 

Hívek könyörgése

Testvéreim! Sokszor tapasztalhatjuk Isten jóságát és igazságosságát. Ennek alapján alázatosan járuljunk trónja elé és kérjük, hogy legyen mindig tekintettel emberi gyengeségünkre!

1.   Urunk, segítsd hathatósan a hitvestársakat, hogy a házassági hűséget az élet kísértései között meg tudják tartani.

2.   Támogass kegyelmeddel, hogy ne legyünk könnyelműen ítélkező emberek, akik meglátják mások szemében a szálkát, és nem veszik észre a maguk szemében a gerendát.

3.   Urunk, vezesd szíved szerint az állami igazságszolgáltatás bíráit, hogy a bűnösök felett törvényesen, lelkiismeretesen ítélkezzenek.

4.   Add, hogy a nemzetek vezetői ne csak saját népükre gondoljanak, hanem tartsák tiszteletben valamennyi nép érdekét.

5.   Adj Urunk erőt ahhoz, hogy bocsánatot tudjunk kérni azoktól, akiknek becsületében kárt tettünk megszólással vagy rágalmazással.

Istenünk! Égi segítségeddel vigyázni akarunk beszédünkre, hogy bűnös szavaink miatt ne sújtson bennünket igazságos, de büntető ítéleted. Irgalmadban bízunk ma, holnap és mindörökké. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."