Egyetemes könyörgések (Jn 21,1-19)Húsvét 3. vasárnapja

Napi Ima15 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
30

Húsvét 3. vasárnapja

 

(Jn 21,1-19)

 

Bevezető

Az Úr Jézus a gazdag halfogás után újból megjelenik apostolainak. Megvendégeli őket a tó partján sült hallal. Mint ahogy minket is vendégül lát minden szentmisében, amikor táplálja lelkünket igéjével és az Oltáriszentséggel. Feltámadása után ez volt a harmadik megjelenése, amivel tanítványai hitét akarta erősíteni. Ugyanis nem volt magától értetődő úgy hinni a feltámadt Jézusban, mint egyetlen Üdvözítőben. Ennek ellenére mindig voltak, akik elkötelezték magukat az Úr Jézusnak, és ma is vannak nagy számmal olyanok, akik egész életüket neki szentelik, mert egyszer döntő módon találkoztak vele. Pedig elkötelezett kereszténynek lenni soha nem volt könnyű, mint ahogy ma sem az. Csak 1996-ban 41 misszionáriust öltek meg. De ez csak a jéghegy csúcsa, mert nincs statisztika arról, hányan szenvedtek börtönben, üldöztetésben, hátrányos megkülönböztetésben krisztusi hitük miatt. Legyen számunkra élmény az Úr Jézussal való találkozás a mai szentmisében.

 

Hívek könyörgése

Testvéreim! Csodálatosan szép, magasztos az Úr Jézus élete és tanítása. Ennek tudatában szívesen terjeszthetjük eléje kéréseinket!

1.   Istenünk! Mi egészségesek vagyunk, megvan a mindennapi kenyerünk. Add, hogy gondunk legyen a betegekre és az öregekre is.

2.   Mi békében élünk, de sokan földrengés és háborús borzalmak miatt szenvednek. Adj nekik lelki erőt a bajok elviselésére.

3.   Könyörgünk hozzád azokért is, akik tévútra tértek. Nyerjék el bocsánatodat, és a megújult élet örömét.

4.   Te Istenünk országának papjaivá tettél bennünket. Add, hogy mindig örömmel mutassuk be neked a dicséret áldozatát.

Istenünk, Te beléptél életünkbe, és kegyelmeiddel állandóan segítesz bennünket. Add, hogy mindig hű útitársaid lehessünk, a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."