Egyetemes könyörgések (Jn 10,27-30)Húsvét 4. vasárnapja

Napi Ima17 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
07

Húsvét 4. vasárnapja

 

(Jn 10,27-30)

 

Bevezető

Ma hivatások vasárnapja van, amikor azokért imádkozunk, akik a papi hivatás kegyelmét kapták. A mai evangéliumban az Úr Jézus úgy áll elénk, mint jó pásztor. Valóban Ő a jó pásztor és Egyházunkban csak őrá hallgatunk, hiszen Ő áldozta fel magát az Egyházért. Ez a jó pásztor azonban utódokat, helyetteseket is állított szolgálatába, és róluk mondja: „Aki titeket hallgat, engem hallgat.” Ők Egyházunk püspökei, papjai, diakónusai. Ma sok helyen nincs senki, aki elvinné az embereknek Krisztus üzenetét. Kevés a papi és szerzetesi hivatás. Pedig az Úr Jézus ma is hívja és várja azokat a fiatalokat, akik az oltárnál szolgálnak Isten dicsőségére és a lelkek javára. A mai szentmisében közösen imádkozzunk értük. Tartsunk bűnbánatot...

 

Hívek könyörgése

Testvéreim! Az Úr Jézus nem azért jött közénk, hogy neki szolgáljunk, hanem hogy Ő szolgáljon nekünk. Kérjük őt bizalommal!

1.   Imádkozzunk szentatyánkért, N. pápáért, hogy bátran és következetesen hirdesse Jézus evangéliumát.

2.   Imádkozzunk a püspökökért, hogy Jézus Krisztus szellemében és a pápával egyetértésben töltsék be hivatásukat a földkerekség minden egyházmegyéjében.

3.   Imádkozzunk az áldozópapokért és a szerzetesekért, akik a hívek szolgálatában töltik életüket. Erősítsd őket, ha lankadnak, és add meg nekik jócselekedeteik örömét.

4.   Áldd meg azokat, akik papi szolgálatra készülnek, szítsd fel bennük a lelkesedést, és tedd szilárddá hitüket.

5.   Add meg az örök élet jutalmát mindazoknak, akik földi életükben Isten országáért áldozták fel magukat.

Urunk, Jézusunk! Te ma is az emberek üdvösségét akarod, és papjaid által segíted is. Hálát adunk ezért neked az Atyával és a Szentlélekkel, most és mindörökké. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."