Egyetemes könyörgések (Jn 1,1-5.9-14) Karácsony utáni 2. vasárnap 

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
02

Bevezető 

Isten fényben lakik, amelyhez senki sem közelíthet. Olykor úgy látszik, hogy dicsőségének fényéből kevés jut el hozzánk, mert körülvesz bennünket gondjaink és kételkedéseink felhője. Amikor pedig ki akarunk lépni ebből a felhőből, gyengének érezzük magunkat. Isten azonban nem hagy magunkra bennünket, hanem nekünk, mellénk adja Szent Fiát, aki Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól. Jézus Krisztusban testvérünk lett, hogy mi Isten gyermekei lehessünk. Ennek tudatában jöttünk össze ma is, és erőt akarunk meríteni az Úr Jézussal való találkozásból. 

Hívek könyörgése 

Testvéreim! A mi Istenünk nem távoli Isten, aki sorsunkra hagy minket. Számára fontos a mi életünk. Bizalommal fordulunk ezért hozzá kéréseinkkel! 

1. Urunk! Add, hogy Egyházad egyre hitelesebben mutassa meg üdvözítő jelenlétedet a világban. 

2. Erősítsd Egyházad vezetőiben, szentatyánkban, püspökeinkben és papjainkban annak tudatát, hogy felelősek minden ember üdvösségéért. 

3. Urunk! Add, hogy mindazok, akik anyagiakban és szellemi javakban bővelkednek, hálásak legyenek irántad, és vegyék észre embertársaik gondját. 

4. Halottainkat pedig sorold jóságosán szentjeid közé, akiknek neve ott van az élet könyvében. 

Jóságos Istenünk! Tedd nyitottá a keresztények szívét, mert Te ott laksz, ahová beengednek téged. Mi a tieid akarunk lenni, mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség, most és mindörökké. Amen. 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."