Egyetemes könyörgések (1Kor 13,1-13)Évközi 4. vasárnap

Napi Ima14 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
29

Évközi 4. vasárnap

 

(1Kor 13,1-13)

 

Bevezető

A mai szentmise olvasmányában Szent Pál apostol himnuszát fogjuk hallani. Ő ezzel olyan mesterművet alkotott, amely tartalmában kétezer év után sem vesztette el időszerűségét. Mert van-e olyan ember, aki a szeretetről nem hall, nem beszél szívesen? Szent Pál pedig a szeretet leglényegesebb tulajdonságait fogalmazza meg számunkra. Nem a passzív, hanem az aktív szeretetét, amelyre éppen az Úr Jézus mutat számtalan példát. Mai szentmisénkben kérjünk tőle bocsánatot azon bűneinkért, amelyeket a szeretet ellen elkövettünk, és kérjük, hogy tegye teljessé szeretetünket iránta és felebarátaink iránt.

 

Hívek könyörgése

Forduljunk bizalommal a szeretet példaképéhez, az Úr Jézushoz, és kérjük, hogy tegye teljessé szeretetünket iránta és felebarátaink iránt!

1.   Segítsd Urunk szentatyánkat, püspökeinket, papjainkat és mindazokat, akiknek Egyházadban a hivatás kegyelmét adtad, hogy szolgálatuk által Isten szeretete látható legyen a világban.

2.   Könyörögjünk azokért, akik a közhatalmat gyakorolják, hogy mindenkor embertársaik javát tartsák szem előtt.

3.   Imádkozzunk azokért a férfiakért és nőkért, akik a kórházakban és a szociális otthonokban fáradoznak, hogy a rájuk bízottak iránt nagy szeretettel és türelemmel legyenek.

4.   Segíts mindnyájunknak, akik ma oltárod körül összejöttünk, hogy a szeretetet ne csak hirdessük, hanem gyakoroljuk is.

Mennyei Atyánk! Te minket szeretetből teremtettél és éltetsz. Köszönjük irántunk való sok-sok jóságodat, a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."