Direktórium NAGYCSÜTÖRTÖK

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
09

NAGYCSÜTÖRTÖK Gy0 V0

Zso: saját.

– „Az olajszentelési mise, amelyet a püspök papjaival koncelebrál, és a szent krizmát meg a többi olajokat megszenteli, legyen annak a kapcsolatnak a kifejezése, amelyben a papok Krisztus egyetlen papi hivatala következtében püspökükkel állnak. Erre a misére az egyházmegye minden részéből meg kell hívni a papokat, akik

misézzenek együtt a püspökkel. Tanúkként és segítőkként szerepeljenek a krizma szentelésénél, mint ahogy mindennapi szolgálatukban is munkatársai és tanácsadói a püspöknek. A híveket is hívni kell, hogy vegyenek részt ezen a szentmisén és járuljanak a szentáldozáshoz.

– A szent olajokat az egyes plébániákon vagy az utolsó vacsora emlékére tartott (nagycsütörtök esti) szentmise előtt, vagy más, alkalmas időben vegyék át. Ez alkalom arra, hogy a híveket a krizma és más szent olajok használata, valamint ezeknek a keresztények életében való hatása és jelentősége tekintetében oktassuk.” (PS, 35–36.)

A székesegyházakban:

fehér Krizmaszentelési mise: saját.

Dicsőség, a papi ígéretek megújítása, krizma megszentelése és az olajak megáldása,

saját pref. (Hitvallás, Egyetemes könyörgések nincsenek.)

A IV. Eucharisztikus ima nem mondható, sem a különleges alkalmakra valók.

Olv.: Iz 61,1–3a.6a.8b–9; Jel 1,5–8;

Mt 26,14-27,66 (v. rövidebben Mt 27,11-54)

__________________________________________________

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."