Damaszkuszi Szent János áldozópap és egyháztanító (kb. 676-749)A szent képek védelmezője

Reggeli ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
04
Damaszkuszi Szent János áldozópap és egyháztanító (kb. 676-749) A szent képek védelmezője

Élete

+ János a szíriai Damaszkuszban született.

+ Az enciklopédikus ismereteiről és teológiai módszereiről híres heves ellenfele volt az ikonoklasztoknak (eretnekeknek, akik elutasították a szent képek használatát az egyházban), híressé vált az ikonok védelméről.

+ A hagyomány szerint az ikonoklasztokkal szembeni ellenzésének büntetése van, a jobb kezét levágták, hogy később a Boldogságos Szűz közbenjárásával helyreállítsák.

+ János időt, energiát és szellemi ajándékokat fordított a himnuszok és a teológiai művek összeállítására, amelyek közül a legfontosabb a bölcsesség ereje volt .

+ Damaszkuszi Szent János 749 körül halt meg kolostorában. 1890-ben az egyház doktorává nyilvánították.

Imádságra és elmélkedésre

„ Mutasd meg az általad tisztelt ikonokat, hogy megértsem a hitedet.” - Damaszkuszi Szent János

Lelki bónusz

Ma az egyház emlékezik még Boldog Adolph Kolpingra. Szegény pásztor fia, cipésznek tanult. Pappá szentelése után létrehozta a tanoncok tájékoztatásának és támogatásának speciális minisztériumát, később Nemzetközi Kolping Társaság néven. Dolgozott mindenféle kézműves fizikai és szellemi életének javításán. Boldog Adolph 1865-ben halt meg, és 1991-ben boldoggá avatták.

Ima

Urunk, Istenünk, segíts minket Damaszkuszi Szent János áldozópap és egyháztanító közbenjárására, hogy világosságot és erőt találjunk az igaz hitben, amelyet ő oly kiválóan tanított. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."