Claver Szent Péter Jezsuita misszionárius: 1580-1654„örökre a feketék rabszolgája”

Napi Ima10 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
09
Claver Szent Péter Jezsuita misszionárius: 1580-1654 „örökre a feketék rabszolgája”

Élete

+ Péter a spanyolországi Verduban született, és 1602-ben lépett be a Jézus Társaságába.

+ Miután Szent Alfonz Rodriguez azt tanácsolta neki, hogy misszionárius legyen, Péter azt kérte, hogy az Újvilágba küldjék a jezsuita missziókba.

+ Kolumbiába helyezték, és 1616-ban pappá szentelték. Életét a rabszolgaságra jutott afrikaiak szolgálatára szentelte, és megfogadta, hogy „örökre a feketék rabszolgája” lesz.

+ Péter katekéták és fordítók segítségével végezte munkáját, és az elbeszélések szerint szolgálati évei alatt mintegy 300 000 embert keresztelt meg.

+ Jezsuita rendtársaival Péter a rabszolgaság széles körű elfogadása ellenére minden nép méltóságának védelmén dolgozott. Nemcsak a Cartagena kikötőjébe érkező rabszolgahajókkal foglalkozott, hanem azokat az ültetvényeket és bányákat is igyekezett meglátogatni, ahová rabszolgaként küldték. Soha nem szűnt meg az ő jogaikért és szabadságukért fáradozni.

+ Claver Péter1654. szeptember 8-án halt meg, és 1888-ban egykori rendtársával, Szent Alfonz Rodriguezzel együtt avatták szentté. XIII. Leó pápa a fekete közösségek szolgálatában állók védőszentjévé nevezte ki.

+ 1891-ben Boldog Mária Terézia Ledóchowska és nők egy csoportja szerzetesi fogadalmat tett, és új rendet alapított: a Claver Szent Péter Misszionárius Nővérek rendjét. A nővérek a szegények között végzett munkára és az evangélium hirdetésére kötelezték el magukat, és jelenleg a világ számos országában szolgálnak.

Lelki bónusz

Claver Szent Péter emléknapján az Egyesült Államok püspökei az egész országban arra kérték a katolikusokat, hogy közösségeinkben tartsák meg az „imádság napját a békéért”.

Imádságra és elmélkedésre

„A kezünkkel kell szólnunk hozzájuk, mielőtt megpróbálnánk az ajkunkkal beszélni nekik.”
 - Claver Szent Péter

Imádság

Ó Istenünk, aki Claver Szent Pétert a rabszolgák rabszolgájává tetted, és csodálatos szeretettel és türelemmel erősítetted meg őt, amikor segítségükre sietett, engedd, hogy közbenjárására, Jézus Krisztust keresve bennük, cselekedetben és igazságban szeressük felebarátainkat. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."