Claret Szent Antal Mária Katalóniától Kubáig befolyása messze elterjedtPüspök és a klaréták alapítója - (1807-1870)

Reggeli ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
24
Claret Szent Antal Mária Katalóniától Kubáig befolyása messze elterjedt Püspök és a klaréták alapítója - (1807-1870)

Élete

+ Antal 1807-ben Spanyolországban született. 1835-ben pappá szentelték, misszióként és visszavonulási igazgatóként dolgozott egész Katalóniában. Ennek a munkának a segítésére új vallási közösséget alapított: Mária Szeplőtelen Szívének Misszionárius Fiait. (közönségesen klaréták néven)

+ 1849-ben Antalt Santiago püspökévé szentelték Kubában. Látva egyházmegyéjének számos igényét, megindította a reformok programját, ideértve a nővérek új közösségének létrehozását: a Szeplőtelen Mária nővéreket.

+ 1857-ben visszahívták Spanyolországba, hogy II. Izabella királynő káplánja legyen. Ez a pozíció lehetővé tette számára, hogy folytassa az igehirdetést és a publikálást. Később múzeumot, könyvtárat, iskolákat és laboratóriumot nyitott, és segített a katalán nyelv újjáélesztésében.

+ Az első vatikáni zsinat résztvevője, Claret Antal Mária később az 1868-as forradalmat követően kénytelen volt elmenekülni Spanyolországból, és 1870-ben száműzetésben halt meg.

+ Claret Szent Antal Máriát 1950-ben szentté avatták.

Lelki bónusz

A klaréták több tagja mártírhalált szenvedett az alapításuk óta eltelt években. Az egyház több tucatnyi ember mellett, akik életüket vesztették a spanyol polgárháború idején, megemlékeznek áldott Andre Soláról. Mexikóban született, 1914-ben lépett be a klarétákba, és 1922-ben szentelték fel. Mexikóban „házi misszióként” szolgált, és 1927-ben a mexikói forradalom idején meggyilkolták, mert nem volt hajlandó alávetni magát a kormány ellenőrzésének. 2005-ben boldoggá avatták, és április 25-én ünneplik.

Idézet

„Az az ember, aki az isteni szeretet tüzében ég, Mária Szeplőtelen Szívének fia, és bárhová is megy, elnyeri ezt a lángot; megérdemli és teljes erővel azon dolgozik, hogy minden embert Isten szeretetének tüzével gyújtson meg. ”- Szent Antal Mária

Ha többet szeretne megtudni Mária Szeplőtelen Szívének misszionárius fiairól (a klarétákról), látogasson el ide: http://claretianvocations.claretians.org

Ima

Istenünk, te Claret Szent Antal püspököt a hithirdetés munkájában csodálatos szeretettel és türelemmel áldottad meg. Közbenjárására add, hogy mindig a te ügyedben fáradozzunk, és buzgón törekedjünk testvéreinket megnyerni Krisztusnak. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."