Chantal Szent Johanna Franciska Özvegy és szerzetesnő (1572-1641)A Vizitációs Rend társalapítója

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
12
Chantal Szent Johanna Franciska Özvegy és szerzetesnő (1572-1641) A Vizitációs Rend társalapítója

Élete

+ Johanna Franciska a franciaországi Dijonban született, és Chantal báró felesége volt, akivel négy fiuk született.

+ Férje halála után lelki tanítómestere, Sales Szent Ferenc vezetésével a szerzetesi életet választotta. Együtt egy új szerzetes közösséget alapítottak: a Vizitációs Rendet.

+ A szeretetéről és erős hitéről ismert Johanna Franciska nővér élete hátralévő részét közössége elterjesztésének szentelte.

+ Az 1641 decemberében bekövetkezett halála előtti időben hosszabb lelki sötétséget élt át, amelyhez Szent Ferenc, és egyik fia halála vezetett. Szenvedéseit Isten akaratába beletörődve, a megnyugvás és az alázat szellemében viselte.

+ Chantal Szent Johanna Franciskát 1767-ben avatták szentté.

Imádságra és elmélkedésre

„Benned, megtaláltam, Uram, békességemet.” - Zsoltár 131: 1

Imádság

Istenünk, ki Szent Johanna Franciskát különböző életformákban ragyogó érdemekkel ékesítetted, kérünk, engedd az ő közbenjárására, hogy hűségesen járjuk hivatásunk útját, és szüntelenül a világosság példaképei legyünk! A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."