Boldog Gojdics Pál Péter (Eperjes 1888 – Újvároska 1960)„Az aranyszívű ember”

Reggeli ima11 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
18
Boldog Gojdics Pál Péter (Eperjes 1888 – Újvároska 1960) „Az aranyszívű ember”

XI. Piusz pápa Pavel püspöknek aranykeresztet adott, mondván: „Ez a kereszt csak halvány szimbóluma annak a nehéz keresztnek, amelyet Isten küld neked, fiam, püspöki munkád során.

Budapesti szeminaristaként a Szent Szívnek szentelte magát, és ezt minden reggel megerősítette a következő szavakkal: „Minden imádságomat, áldozatomat és keresztemet felajánlom, hogy jóvá tegyem az egész világ bűneit!”

Pavel Peter Gojdic a Nagy Szent Bazil Rend lelki tapasztalatai által megerősödve, először a preszovszki püspökség püspökeként, majd Munkács apostoli adminisztrátoraként folyamatosan igyekezett megvalósítani a maga elé tűzött lelkipásztori programot:  „Isten segítségével az árvák atyja, a szegények segítője és a szenvedők vigasztalója akarok lenni. A nép „aranyszívű emberként ismerte, a korabeli kormány képviselői pedig igazi „tüskeként ismerték meg. Miután a kommunista rezsim törvényen kívül helyezte a Görögkatolikus Egyházat, letartóztatták és bebörtönözték. Így kezdődött számára a szenvedés, a rossz bánásmód és a megaláztatás hosszú kálváriája, amely Krisztushoz való hűsége, valamint az Egyház és a pápa iránti szeretete miatt a halálához vezetett. 
 

https://www.vatican.va/content/john-paul-ii/en/homilies/2001/documents/hf_jp-ii_hom_20011104_beatification.html

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."