Bingeni Szent Hildegárd „Egy toll Isten leheletén”Bencés apátnő és egyházdoktor (1098-1179)

Napi Ima10 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
17
Bingeni Szent Hildegárd „Egy toll Isten leheletén” Bencés apátnő és egyházdoktor (1098-1179)

Élete

+ Hildegárdot Boldog Jutta remetenő képezte. Amint más nők is csatlakoztak Juttához, apácaközösség alakult ki, és a nővérek úgy döntöttek, hogy Szent Benedek Reguláját fogadják el életszabályként. Hildegárd hivatalosan 15 éves korában csatlakozott ehhez a közösséghez.

+ 32 éves korában Hildegárd látomásokat és magán-kinyilatkoztatásokat kezdett tapasztalni. 1136-ban Juttát követően apátnő lett.

+ III. Eugén pápa és Clarivaux-i Szent Bernát bátorítására Hildegárd elkezdte diktálni és művészi formában ábrázolni látomásait, és létrehozta a később Liber Scivias (Tudd az utat, azaz a fény útjait) néven ismertté vált művét.

+ Valamikor 1147 és 1152 között új közösséget alapított Bingenben. E bázisról számos politikai és egyházi vezetőnek adott tanácsot és korrigálta őket.

+ Szent Hildegard 1179-ben halt meg, és versei, himnuszai, színdarabjai, valamint orvosi és természettudományi művei miatt ünneplik.

+ 2012-ben XVI. Benedek pápa Hildegárdot egyházdoktorrá nyilvánította.

Imádságra és elmélkedésre

„A lelki életet nagy odaadással kell ápolni. Eleinte megterhelő az erőfeszítés, mert a testi örömök szeszélyeiről és más efféle dolgokról való lemondást követel. De ha engedjük, hogy a szentség elragadtasson, szent lelkülettel még a világ megvetését is édesnek és szerethetőnek találjuk.” - Bingeni Szent Hildegárd

Lelki bónusz

Szeptember 17-én egy másik egyházdoktorra, Bellarmin Szent Róbert jezsuita bíborosra (megh. 1621) is emlékezünk.

Imádság

Istenem, kinek kegyelméből a te szolgád, Hildegárd, szereteted tüzétől meggyulladva, égő és ragyogó fénnyé vált Egyházadban: Add, hogy mi is lángoljunk a szeretet és a tudás lelkétől, és a világosság gyermekeiként járjunk előtted; A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."