Az Ige Mellett NINCS MÓDJUK SE ERRE, SE ARRA MENEKÜLNIJÓZSUÉ 8,1–29

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
09

(20) „…NINCS MÓDJUK SE ERRE, SE ARRA MENEKÜLNI…” (JÓZSUÉ 8,1–29)

– Ma – nagycsütörtökön – összegezzük azt, amit ebben a fejezetben olvastunk! Emberi logikával milyen „korrekt teológiai” tételeket állíthatunk fel, a rettenetes események alapján. Sok igemagyarázat is ugyanezt teszi ennél a résznél. Az engedetlen élet következménye vereség. Lám, Isten népe is vereséget szenvedett Aj városánál, Ákán bűne miatt (7,1–12). A vereség pedig csüggedést eredményez (1). Aztán a megtorolt bűn, Ákán megkövezése, majd az újbóli engedelmesség nyomán visszaáll a rend (7,10–26). Isten népe újból győzelmet arat (14–23), miközben igazodnak a pontos haditervhez, hadicselvetéshez (3–13), és utána lemészárolták az egész bűnös várost (24–29).

– Döbbenetes jelenet ez: Aj városa lakóinak „…nincs módjuk se erre, se arra menekülni…” (20) Ez az emberlét; – Jézus Krisztus nélkül!

– Isten szeretete azonban túlmutat az emberi logikán. Isten krisztusi szeretete túlmutat a „korrekt teológiai” tételeken, valamint az igazságosan jogos és halálos beszorítottságon is. Jézus Krisztusban van menekvés: megtöretett a kenyér és kiöntetett a bor (Máté 26,26–28). Ez a nagyheti események üzenete! Jézus Krisztusban örök, üdvösséges menedékünk van! Amilyen valóságos a kenyér és a bor az úrvacsora jegyeiben, ugyanolyan valóságos ez az isteni, megváltó szeretet.

Lukács 22,7–38

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."