Az Ige mellett – Czanik Péter igemagyarázata „…nyíltan szembeszálltam vele, mivelokot adott arra, hogy megfeddjem.” Gal 2,11–14

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
30
Az Ige mellett – Czanik Péter igemagyarázata „…nyíltan szembeszálltam vele, mivel okot adott arra, hogy megfeddjem.” Gal 2,11–14

„…nyíltan szembeszálltam vele, mivel okot adott arra, hogy megfeddjem.” Gal 2,11–14

11 Amikor pedig Kéfás Antiókhiába jött, nyíltan szembeszálltam vele, mivel okot adott arra, hogy megfeddjem. 12 Mielőtt ugyanis odajöttek néhányan Jakabtól, együtt evett a pogányokból lett hívőkkel. Amikor pedig azok megérkeztek, visszahúzódott és elkülönült, mert félt a zsidók közül való hívőktől. 13 Képmutató módon viselkedett vele együtt a többi zsidó is, úgyhogy képmutatásukba még Barnabás is belesodródott. 14 De amikor láttam, hogy nem az evangélium igazságának megfelelő egyenes úton járnak, mindnyájuk előtt ezt mondtam Kéfásnak: „Ha te zsidó létedre pogány módra és nem zsidó módra élsz, hogyan kényszerítheted a pogányokat, hogy zsidó szokás szerint éljenek?”

Az Ige mellett – Czanik Péter igemagyarázata

(11) „…nyíltan szembeszálltam vele, mivel okot adott arra, hogy megfeddjem.” (Gal 2,11–14)

Amire az Úr eljuttatott, abban legyünk szilárdak. Zsidónak tilos volt pogányokkal együtt étkezni, egyrészt mert az étkezés jelképes közösséggyakorlás, másrészt ők nem tartják be a zsidó étkezési szabályokat. Csakhogy Jézusban ez a gát megszűnt. Péter ennek megfelelően viselkedik, Jakab emberei miatt azonban meghátrál. Úgy látszik, félt apostoltársa rosszallásától. Ez azonban képmutatás. Pál megrója, ezzel is az egyház egységét és a tiszta tanítást szolgálja.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."