Az élet IGÉJEBoldog karácsonyt!

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
24
Az élet IGÉJE Boldog karácsonyt!

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Hát igen, micsoda karácsonyunk van az idén! A világjárvány éve! Karácsony a világjárványban. Borzasztó dolgokat látunk, a szegénységet egészen az éhezésig, és sok helyen az éhezés egyre növekszik. Látjuk, hogy vannak részben rejtett, részben létező háborúk. Látunk környezeti katasztrófákat, és olyan változásokat, melyek veszélyeztetik a közös otthonunkat.

Ezért mindez azt mondatja velünk: de hát, erre a világra jött el Jézus. Eljött, hogy emberré legyen, és magára vegye a világot. Szeretetből jött, hogy így mutassa ki szeretetét.

Egyrészről segít, hogy alázatosnak érezzük magunkat szeretetének nagysága előtt, és hálásak legyünk iránta, aki megmutatta nekünk szeretetét.

https://youtu.be/6rhZRMPRh58

Másrészről arra buzdít, hogy úgy tegyük a dolgokat, ahogy ő, nézzünk körül és adjuk át mindenkinek a környezetünkben, kezdve a kirekesztettektől, a legszegényebbektől, a legelhagyatottabbaktól, a magányosoktól, a betegektől, a gyerekektől, mindenkitől, akinek szüksége van rá.

Arra is bátorít, hogy szeressük őket azzal, amivel csak lehet: a szeretetünk, a gondolataink megosztásától, a javak közösségétől, és hogy valamikor kockáztassunk is, akár az életünket is, mint Ő.
Ha így teszünk, valóban áldott karácsonyunk lesz, jó karácsonyunk, a jóság karácsonya, és ezért derűvel, reménnyel és örömmel teli karácsony. 

Maria (Emmaus) Voce

 

Rocca di Papa, 2020. december 13.

Eredeti link: https://www.focolare.org/news/2020/12/21/buon-natale-2020/

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."