Assisi Szent Klára Assisi Szent Ferenc követőjeA Szegény Klarisszák társalapítója (1193-1253)

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
11
Assisi Szent Klára Assisi Szent Ferenc követője A Szegény Klarisszák társalapítója (1193-1253)

Élete

+ Klára nemesi családban született az olaszországi Assisiben. Assisi Szent Ferenc prédikációi és tanúságtételei hatottak rá, és elhatározta, hogy követi őt a szegénységben való életben.

+ Idővel Klára alapító tagja és lelki anyja lett egy új apácaközösségnek: az Assisi Szegény Asszonyainak. A „Szegény Klarisszák” néven közismertté vált közösség gyorsan növekedett, és Klára kolostorokat nyitott Németországban és Csehországban.

+ Élete utolsó húsz évében ez a szent nő különböző betegségekben szenvedett, és gyakran feküdnie kellett. Gyengélkedése ellenére azt kívánta, hogy közössége és a „Kisebb Testvérek” közössége hű maradjon Szent Ferenc küldetéséhez.

+ Szent Klára 1253-ban halt meg, és két évvel halála után szentté avatták.

+ 1958 óta Szent Klárát a televízió védőszentjeként tisztelik. XII. Pius pápa azért adományozta neki ezt a címet, mert egy legenda szerint egy szenteste, amikor betegen feküdt az ágyában, Klára látomásban látta a bölcsőt, és hallotta nővéreinek énekét, mintha jelen lett volna a templomban.

Imádságra és elmélkedésre

„Azzá válunk, amit szeretünk, és amit szeretünk, az formál azzá, amivé válunk.” - Assisi Szent Klára

Imádság
Istenünk, ki Szent Klárát irgalmasan megtanítottad a szegénység szeretetére, kérünk, az ő közbenjárására engedd, hogy a szegénység szellemében követhessük Krisztust, és így eljuthassunk szent színed látására! A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."