A Szív Útja VELE EGYÜTT MI IS FELAJÁNLJUK AZ ÉLETÜNKET7. NAP

Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
19
A Szív Útja VELE EGYÜTT MI IS FELAJÁNLJUK AZ ÉLETÜNKET 7. NAP

Reggeli felajánló ima

Jézus, Rád bízom a mai napom, és benne mindazt, ami rám vár: a tanulást, a munkát, a találkozásokat (személyes vagy virtuális), az örömöket és a nehézségeket is. Küldd el Szentlelkedet, Ő erősítsen és vezessen. Kérlek, légy mellettem, áldd meg ezt a napot és add, hogy mindig Veled lehessek mint a Te barátod. Dolgozzunk ma együtt, hogy szereteted átformálhassa a világot. Szűz Mária, Jézus édesanyja, imádkozz velem azokért az emberekért, akikkel ma találkozom és a Szentatya e havi imaszándékáért

„Gyöngeségünkben segítségünkre siet a Lélek, mert még azt sem tudjuk, hogyan kell helyesen imádkoznunk. A Lélek azonban maga jár közben értünk, szavakba nem önthető sóhajtozásokkal.” (Róm 8,26)

Ahogy Jézust elkezdjük egyre mélyebben megismerni, tapasztalhatjuk, hogy ez kivisz saját énközpontúságunkból, és mások szolgálata felé indít el. Arra hív, hogy Őhozzá hasonlóan adjuk oda mi is az életünket a másik emberért. Megtapasztalhatjuk, hogy gyengeségeink és korlátaink ellenére életünk hasznos a másik ember számára. Isten szeretetének megtapasztalása, az a tudat, hogy kiválasztott minket és bennünk lakik, emberi méltóságunkat teszi teljessé, erősíti meg. Ez pedig hálával tölt el, és képessé tesz arra, hogy cserébe a sok jóért életünket apostoli készséggel ajánljuk fel. Ezzel a felajánlással a bennünk lakozó önzésünkkel és lustaságunkkal megyünk szembe, amely képes Isten működését akadályozni, illetve megakadályozni bennünk. Arra hív, hogy olyan nagylelkűen válaszoljunk Isten hívására, ahogy Mária is tette Názáretben. Isten nem akarja megmenteni vagy megóvni a világot nélkülünk. Együtt akar dolgozni velünk, számít ránk. Felajánló imánkkal  igent mondunk erre a közös munkára. 

Gyakorlat:

Amikor misére megyek, tudatosítsam, hogy Jézussal fogok találkozni. Induljak el a találkozás vágyával. Úgy hallgassam az olvasmányokat és a liturgia szavait, mintha magának Jézusnak a szájából hangoznának el!  Úgy figyeljem a kenyér és bor átváltoztatásának cselekményét, mintha maga Jézus tenné! Úgy vegyem magamhoz a szentostyát, mintha maga Jézus adná nekem! Úgy fogadjam a záróáldást, mintha maga Jézus adná! 

Befejezem egy imával: Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."