A Szív Útja negyedik lépéseAz Atya elküldte a fiát, hogy megmentsen

Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
18
A Szív Útja negyedik lépése Az Atya elküldte a fiát, hogy megmentsen

"Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azt, ami elveszett." (Lukács 19:10)

A Szív útja negyedik lépése „Az Atya elküldte a Fiát, hogy megmentsen”, és arra gondol, hogy Isten nem hagyta cserben a töredezett emberiséget, hanem azért jött, hogy megmentsen és megváltson minket.

Annak ellenére, hogy Ádám és Éva engedetlensége miatt „megtört a világ”, Isten nem hagyott el minket. Nem sokkal az eredendő bűn után, Isten megígérte a megváltó eljövetelét, elmagyarázva, hogy az asszony „magja” egyszer és mindenkorra megsemmisíti a kígyó fejét (lásd 3. Mózes 3).

Az emberiség történelmének ezen kulcsfontosságú pillanatát követően az Isten az emberiség megmentésének küldetésével ment az általa teremtett emberek segítségének felhasználásával, bevonva minket saját üdvösségünk tervébe. Isten olyan messzire ment, hogy Jézus személyében egyikünkké vált, hogy megmentsen bennünket bűneinktől, szabadon feláldozva magát a kereszten. Ő vezeti az utat, megmutatva nekünk, hogyan kell felvenni a saját keresztjeinket és követni őt.

Jézus tartós példaként hagyta az emberiség iránti szeretetét „Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért." (Jn 10:11) Jézus pontosan elmagyarázta az apostoloknak, hogy a „Jó Pásztor” mennyire kívánja a összes juhok közül az elveszett juh megmentését.

Mit gondoltok? Ha egy embernek száz juha van és egy eltéved közülük, nem hagyja ott a hegyen a kilencvenkilencet, és nem megy el, hogy megkeresse az egy elveszettet? Ha aztán sikerül neki megtalálnia, bizony mondom nektek, annak jobban örül, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek. Éppen így mennyei Atyátok sem akarja, hogy csak egy is elvesszen e kicsik közül. (Máté 18: 12-14)

A „Jó Pásztor” e példája megmutatja nekünk, hogy Isten azt akarja, hogy visszataláljunk hozzá és megjavítsuk törésünket. Nem azt akarja, hogy belé szaladjunk, hanem felkeljünk, megújuljunk és kegyelemmel telve legyünk. Valójában nem csak a „jó pásztor”, hanem a „nagy orvos” is, aki gyógyít minket és visszatérít a lelki egészséghez.

Miközben folytatjuk a nagyböjti útunkat, meditáljunk az Isten iránti szeretetünkről, és mérlegeljük, Isten hogyan akar meggyógyítani minket és a gyengeségeinket.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."