A Szív Útja második lépéseA boldogság valódi titka

Napi Ima10 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
16
A Szív Útja második lépése A boldogság valódi titka

"Isten, én Istenem, téged kereslek, utánad szomjazik a lelkem! Érted sóvárog a testem, mint a száraz, tikkadt, kiaszott föld." (Zsoltár 63: 2)

A Szív útja második lépése „Az emberi szív, nyugtalan és rászoruló.” Ez megfelel a veleszületett boldogság vágyunknak és az életünk állandó törekvésének.

Az Aleteia katolikus hírportálon található cikk szerint a Yale egyetem rangos történetében a legnépszerűbb kurzus a „boldogság”.

A Psyc 157 (Pszichológia és jó élet) szakra körülbelül 1200 hallgató jelentkezett egy héten belül a beiratkozási időszak megnyitása után. Ez a Yale hallgatói csaknem egynegyede. Megszerezte annak a különbségnek a megítélését, hogy a Yale 316 éves története során a legnépszerűbb tanfolyam.

A tantárgy megpróbálja megtanítani a hallgatókat, hogyan kell boldogabb és teljesebb életet élni.

„A hallgatók változást akarnak, boldogabbak akarnak lenni és megváltoztatni a kultúrát az egyetemen” - mondta a 42 éves Laurie Santos pszichológus professzor a  New York Times-nak . 

Boldogság, erre vágyik szívünk és vágyakozunk, mindig küzdünk annak megtalálása érdekében. Az életben gyakran önző örömökre törekszünk, abban a reményben, hogy „boldoggá tesznek” minket. Sajnos általában a létrehozott dolgokban keressük a boldogságot, azt gondolva, hogy valamilyen kényelmet nyújtanak a csalódásokkal teli világban.

Ferenc pápa sajnálja sok olyan fiatal helyzetét, akik céltalanul keresik ezeket a teremtett örömeket. Az argentin rádióállomással készített interjúban Ferenc pápa azt mondta: „Azt kérdezem a fiataloktól, hogy „igazán boldog vagy?”… Tudod-e, mit jelent az, ha szívedben örülsz?… Nagyon idegesít, amikor egy szomorú fiatalt látok, aki idő előtt megöregszik, aki már „nyugdíjba vonult”, hogy „várjon, amíg az élet elmúlik”.

Ezután megosztotta a közönséggel az igaz boldogság "titkát": "Ha kockázatot vállal, hogy nagy dolgokat érjen el ... másokért dolgozik, keményen dolgozik annak érdekében, hogy boldoggá tegyék... meg fogja ismerni az örömöt és a boldogságot."

Ferenc pápa megmutatja nekünk, hogy az igaz boldogság a másoknak való odaadásból és Jézus szívének küldetésében való részvételből áll.

Szent Ágoston ezt híresen fogalmazta meg: "Magadnak teremtettél minket, Istenünk [Urunk], és nyugtalan a mi szívünk, amíg benned meg nem nyugszik."

A fizikai dolgok néhány pillanatnyi boldogságot nyújthatnak, de lényünk lényegét felismerjük az ott lévő ürességben. Kiüresedés, amelyet csak egy személy tud betölteni, és ez a személy Jézus Krisztus. Ha rájövünk erre, a szívünk nem lesz többet nyugtalan, hanem egyesül Krisztus szívével.

Csak akkor, és csakis akkor, megtapasztaljuk az igaz „boldogságot”.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."