A Szív Útja KRISZTUS BENNÜNK ÉL6. NAP

Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
18
A Szív Útja KRISZTUS BENNÜNK ÉL 6. NAP

Reggeli felajánló ima

Jézus, Rád bízom a mai napom, és benne mindazt, ami rám vár: a tanulást, a munkát, a találkozásokat (személyes vagy virtuális), az örömöket és a nehézségeket is. Küldd el Szentlelkedet, Ő erősítsen és vezessen. Kérlek, légy mellettem, áldd meg ezt a napot és add, hogy mindig Veled lehessek mint a Te barátod. Dolgozzunk ma együtt, hogy szereteted átformálhassa a világot. Szűz Mária, Jézus édesanyja, imádkozz velem azokért az emberekért, akikkel ma találkozom és a Szentatya e havi imaszándékáért

„Azon a napon majd megtudjátok, hogy Atyámban vagyok, ti bennem, s én bennetek.” (Jn 14,20)

Isten határtalan szeretetében arra vágyik, hogy a szívünkben lakjon. Jézus ezt a meglepő ígéretet hagyja tanítványaira halála előtt. Mindegyikünkben jelen akar lenni, mindegyikünk szívében ott akar élni. Szent Pál erről tesz tanúbizonyságot, amikor kijelenti, hogy már nem ő, hanem Krisztus él benne. Ez a legvégső horizont, ami felé a Szentlélek vezet bennünket hitéletünk során. A Szentlélek arra törekszik, hogy a keresztény ember Krisztus testének tagjává válhasson, testben, szellemben és lélekben. Végső soron erre vágyunk és alázatos szívvel kérjük, kérhetjük ezt, tudva, hogy saját erőnkből soha nem leszünk képesek elérni. Hisszük, hogy a Krisztussal való azonosulás a Szentlélek élete bennünk és az Egyházban. Ez pedig az eucharisztia révén adatik meg, egészen kivételes módon. Krisztus az eucharisztiában adja nekünk önmagát, saját testét és vérét. Így vonja a mi szívünket saját szívébe. Ez tesz képessé bennünket arra, hogy úgy érezhessünk és cselekedhessünk, ahogy Ő. 

Reflexió: 

Mire figyelek?  Mi fontos az életemben?  Mire irányul az életem?  Milyen vágyakat hordozok a szívemben? Hol van a kincsem? 

„Ahol a kincsed, ott a szíved is.” (Mt 6,21)

Befejezem egy imával: Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."