A Szív Útja IMA-VILÁGHÁLÓZAT9. NAP

Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
21
A Szív Útja IMA-VILÁGHÁLÓZAT 9. NAP

Reggeli felajánló ima

Jézus, Rád bízom a mai napom, és benne mindazt, ami rám vár: a tanulást, a munkát, a találkozásokat (személyes vagy virtuális), az örömöket és a nehézségeket is. Küldd el Szentlelkedet, Ő erősítsen és vezessen. Kérlek, légy mellettem, áldd meg ezt a napot és add, hogy mindig Veled lehessek mint a Te barátod. Dolgozzunk ma együtt, hogy szereteted átformálhassa a világot. Szűz Mária, Jézus édesanyja, imádkozz velem azokért az emberekért, akikkel ma találkozom és a Szentatya e havi imaszándékáért

„Jézus megismételte: »Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket«.” (Jn 20,21)

2015-ös nagyböjti üzenetében Ferenc pápa a közös ima erejéről beszél: „Mindegyikünk ki van téve a közönyösség kísértésének. Ellepnek bennünket a különböző hírportálok tudósításai és az emberi szenvedéseket bemutató fájdalmas képei. Ebben a hömpölygő folyamban gyakran érezzük magunkat képtelennek arra, hogy segítsünk. Mit tehetünk azért, hogy mindez a sok nehézség és szenvedés ne gyűrjön maga alá? Legelőször is imádkozhatunk, közösségben a földi és égi egyházzal. Ne becsüljük alá a  közösen végzett ima erejét!” Nagy ereje van annak, amikor sok ember egy célért szívből imádkozik. Ezt a vágyat fogalmazták meg a XIX. században francia jezsuiták is. Mivel még nem fejezték be tanulmányaikat, ezzel az imaháttérrel támogatták rendtársaik külföldi misszióit. 

Ezt a kezdeményezést aztán a pápák is felkarolták, és így lett belőle imaapostolság, havi pápai szándékokkal, melyek az emberiség és az Egyház aktuális szükségleteire irányítják a figyelmet. Ebbe az imahálóba mi is becsatlakozhatunk, így lehetünk részesei Jézus missziójának. 

Gyakorlat:

Az Egyház küldetését lelkületét és erejét az imaháttér adja meg. Nagyon sok ember imádkozik ezekért a missziós munkákért és a bennük tevékenykedőkért. Amikor csatlakozom ehhez a hálóhoz,  35 millió emberrel alkotok imádkozó közösséget. Ma részt vehetek benne, s Jézussal és Máriával együtt imádkozhatok a pápa júniusi imaszándékáért, a Szív útjáért, azért, hogy a szenvedők meg tudják engedni Jézus Szívének, hogy megérintse és meggyógyítsa őket. 

Befejezem egy imával: Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."