A Szív Útja hatodik lépéseJézus bennünk akar maradni, a szívünkben lakozik

Napi Ima10 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
18
A Szív Útja hatodik lépése Jézus bennünk akar maradni, a szívünkben lakozik

Hozzá megyünk és benne fogunk lakni.  (János 14:23)

A Szív útja hatodik lépése „Krisztus bennünk marad.”

A pápa imavilágálózata újjáépítését irányító dokumentumok egyszerűen leírják ezt a lelki útvonalat: „Isten irántunk való Korlátlan szeretetéből a szívünkben akar élni. Jézus ezt a meglepő ígéretét keresztrefeszítése előtt hagyta tanítványainak. Mindannyiunkban élni akar.”

Jézus ezt a vágyát is sok példázaton keresztül magyarázta, különösen a szőlőtő és a szőlővessző példázatában.

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Aki bennem marad, s én benne, az bő termést hoz. Hisz nélkülem semmit sem tehettek. Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg szeretetemben. (János 15:5,9)

Egy másik módja annak, hogy felfedi ezt az emberiség számára, Szent Szívének különféle kinyilatkoztatásaival. Amikor Alacoque Szent Margit-tal beszélt Jézus azt mondta: "Isteni Szívem szenvedélyesen szereti az embereket, és különösen téged, olyannyira, hogy már nem tudok megelégedni azzal, hogy lángoló érzelmeim önmagamba zárva maradjanak, ki kell áradniuk az emberekre általad, és meg kell nyilvánulniuk a számukra."

A Szent Margit Mária ezt követően mondja: "elkérte tőlem a szívemet, mivel könyörögtem neki, hogy vegye el tőlem, és megtette, és belehelyezte imádandó szívébe, láttam azt az övében, mint parányi részt elemésztődni ebben a tüzes kemencében, majd ismét kivette onnan. Olyan volt, mint egy szív formájú lángcsóva, és visszahelyezte oda, ahonnan elvette."

„Íme, kedvesem, szeretetem záloga, belezárom szívedbe eme élő lángok kicsiny csóváját, hogy eleméssze a szívedet életed utolsó pillanatáig, mert eme tűz heve sosem csillapodik.”

Jézus végtelen szeretettel szeret minket, és azt akarja, hogy igazán boldogok lehessünk ebben és a következő világban. Lehet, hogy nem mindig könnyű megfelelni a szívünknek Jézus szívéhez, ám ez örömre vezet minket.

Ezenkívül Jézus azt akarja, hogy „égő jótékonyságának” lángjai elterjedjenek az egész földön, és ezért úgy döntött, hogy tetteinken keresztül, váljunk eszközeivé. Szeretetétől felgyulladva megmenthetjük és megoszthatjuk szeretetét másokkal, különösen a társadalom legsebezhetőbb rétegeivel.

Amikor közelebb kerülünk a Húsvéthoz, mérlegeljük azt a nagy szeretetet, amelyet Isten értünk szenved, és hogy ennek a szeretetnek az a célja, hogy átalakítsuk az életünket, és ugyanazzal a szeretettel szeressünk másokkal élni, mint amit Jézus mutat nekünk.

Azért jöttem, hogy tüzet bocsássak a földre; s mennyire szeretném, ha már fellobbanna! (Lukács 12:49)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."