A Szív Útja harmadik lépéseEgy törött világban élünk

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
17
A Szív Útja harmadik lépése Egy törött világban élünk

"Mert két gonoszságot művelt népem: engem elhagytak, az élő víz forrását, hogy ciszternákat ássanak maguknak, repedező ciszternákat, melyek nem tartják meg a vizet." (Jeremiás 2:13) 

A Szív útja harmadik lépése a „törött világban” címet viseli, a teremtés bukott állapotát és az elveszett helyreállításában játszott szerepünket veszi figyelembe.

Isten megteremtette a világot, és látta, hogy „jó”. A halál és a bűn azonban a világba lépett, amikor Ádám és Éva nem engedelmeskedtek Isten szavának, kételkedve az ő iránti szeretetében. Az engedetlenség cselekedetei által az a világ, amelyben Isten „jót teremtett”, „törött” lesz, amelyet az eredendő bűn miatt szenvedett el. 

Viszontláthatjuk a törést. A pápa imavilághálózata újjáépítését irányító dokumentum rámutat: „Az életet és a szeretetet gyakran elfojtja az erőszak és az önzés. A gyenge és kiszolgáltatott személyeket a hatalmasok cipője összetiporja. A természeti erőforrások kimerültek. Túl sok a szomorúság és a magány.

Van azonban egy jó hír.

Annak ellenére, hogy néha elmenekülünk az Úrtól és az ő tervétől, állandóan azt kéri, hogy térjünk vissza hozzá. Van egy út, amelyen keresztül járhatunk, hogy visszatérjünk szerető és irgalmas Atyánk karjaiba. A pápa világméretű imahálózata számára ez a Szív útja, felismerve a világ számos igazságtalanságát, bármilyen módon reagálva a kár helyrehozására.

Ez a küldetésünk és az Egyház küldetése a földön. Imádkoznunk kell és együtt kell működnünk, hogy Isten szeretete ragyogjon bennünk. Isten összetörheti sötétségünket, kijavíthatja azt, ami eltört, de együtt kell működnünk vele és küldetésével. Mi vagyunk az ő hangszerei, és kötelességünk, hogy hagyjuk, hogy rajtunk keresztül cselekedjen.

Álljunk meg egy pillanatra, és fontoljuk meg, hogyan segíthetjük Isten szeretetét és kegyelmét legyőzni a világ törését.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."