A Szív Útja EGYÜTTÉRZÉSBŐL FAKADÓ KÜLDETÉS8. NAP

Napi Ima9 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
20
A Szív Útja EGYÜTTÉRZÉSBŐL FAKADÓ KÜLDETÉS 8. NAP

Reggeli felajánló ima

Jézus, Rád bízom a mai napom, és benne mindazt, ami rám vár: a tanulást, a munkát, a találkozásokat (személyes vagy virtuális), az örömöket és a nehézségeket is. Küldd el Szentlelkedet, Ő erősítsen és vezessen. Kérlek, légy mellettem, áldd meg ezt a napot és add, hogy mindig Veled lehessek mint a Te barátod. Dolgozzunk ma együtt, hogy szereteted átformálhassa a világot. Szűz Mária, Jézus édesanyja, imádkozz velem azokért az emberekért, akikkel ma találkozom és a Szentatya e havi imaszándékáért

„Az Úr lelke nyugszik rajtam, mert az Úr kent föl engem. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, és meggyógyítsam a megtört szívűeket.” (Iz 61,1)

Isten, aki Jézus atyja és a mi Atyánk, arra vágyik, hogy a világ felismerje együttérző szeretetét. Azt szeretné, hogy együttérzése éljen bennünk is, és a világ általunk, tanítványain keresztül is megérezze ezt. Arra kaptunk meghívást, hogy az Atya szerető pillantásával szemlélhessük a világot, és Jézus Szívével cselekedhessünk. Az emberi élet határmezsgyéjére vagyunk küldve különféle feladatokkal, de Jézussal együtt. Küldetésünk azokra a helyekre szól, ahol férfiak és nők szenvednek az igazságtalanság miatt, ezeken a helyeken kell segítenünk az elgyötört és megtört szívű embereknek a gyógyulásban. A támaszukká kell válnunk. Lehet, hogy betegek vagyunk, vagy gyengének és kicsinek érezzük magunkat ahhoz, hogy megváltoztassuk az igazságtalan társadalmi struktúrákat. De így is részt vehetünk Jézus missziójában: Isten szerető tekintetével figyelhetünk a körülöttünk élő testvéreinkre. Amikor megtapasztaljuk Isten irgalmát, képessé válunk annak továbbadására. Ezáltal viszonozzuk Isten szeretetét. Ez az engesztelés lényege: imádkozni, és szeretettel fordulni a másik felé. Ebből tud fakadni aztán maga a  jócselekedet. 

Kérdések:

Szemléljem Jézus szívével a környezetemet. Hallgassam meg az embereket, mindazt amit mondanak az életükről, a fájdalmaikról és a reményeikről. Hol van az a szükség, ahova Jézus hív, hol akar együtt munkálkodni velem? Mi az a fájdalom, amit általam akar meggyógyítani? 

Befejezem egy imával: Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."